ΟΠΑΠ: Ιστορική χρονιά το 2017 – Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις

Ιστορική χρονιά χαρακτήρισε το 2017 για τον ΟΠΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Ντάμιαν Κόουπ κατά την τηλεδιάσκεψη με χρηματοοικονομικούς αναλυτές.

Ιστορική χρονιά χαρακτήρισε το 2017 για τον ΟΠΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Ντάμιαν Κόουπ κατά την τηλεδιάσκεψη με χρηματοοικονομικούς αναλυτές.

«Η ανάπτυξη του δικτύου των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), οι επενδύσεις στο δίκτυο και η αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας αποτελούν ισχυρή βάση για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων οφελών και θα διασφαλίσουν την επίτευξη του Οράματος 2020 της εταιρείας», τόνισε ο κ Κόουπ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο κ. Κόουπ σημείωσε: «Οι ισχυρές επιδόσεις μας στο τέταρτο τρίμηνο προσφέρουν σοβαρές ενδείξεις και στηρίζουν τις προσδοκίες για επιστροφή σε ουσιαστική ενίσχυση των εσόδων τόσο για το 2018 όσο και μετά από αυτό».

Ανάπτυξη του δικτύου των VLTs

Η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωρά με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας, επισήμανε ο κ. Κόουπ. Στο τέλος του 2017, ο ΟΠΑΠ είχε ήδη επιτύχει το στόχο να θέσει σε λειτουργία περισσότερα από 10.000 VLTs, και άνοιξε 278 αποκλειστικά καταστήματα (gaming halls).

Σήμερα, λειτουργούν ήδη περίπου 11.100 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Στόχος της εταιρείας είναι να έχει εγκαταστήσει τουλάχιστον 20.000 VLTs έως τα τέλη του 2018.

Όσον αφορά στη συνεισφορά των VLTs, αυτή αυξάνεται σταθερά, λόγω της σταδιακής ωρίμανσης των gaming hallsκαι της εξοικείωσης των πελατών με τα παιχνίδια.

Επιδόσεις στοιχηματικών προϊόντων

Το τέταρτο τρίμηνο το στοιχηματικό χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ σημείωσε ισχυρές επιδόσεις -για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα Virtual παιχνίδια έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού, σύμφωνα με τον κ. Κόουπ και ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω το περιεχόμενο τους μέσα στο 2018.
Θετική είναι η υποδοχή των SSBTs τόσο από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ όσο και τους πελάτες τους. Στο τέλος του 2017 ο αριθμός των SSBTs ήταν περίπου 1.400 μηχανές σε 676 πρακτορεία. Σήμερα, έχουν εγκατασταθεί σχεδόν 2.000 SSBTs σε περίπου 1.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ και στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός τους εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2018 στη Ρωσία.


Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός


Ο κύριος Κόουπ έκανε αναφορά στην πρόοδο που συντελείται στο έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού του ΟΠΑΠ, το οποίο προχωρά βάσει του προγραμματισμού. Στα τέλη του τέταρτου τριμήνου, ο ΟΠΑΠ είχε ήδη εγκαταστήσει στο δίκτυο των πρακτορείων περισσότερα από 4.300 νέα τερματικά, τα οποία επέτρεψαν τη μεταφορά των υπηρεσιών ζωντανού (live) στοιχηματισμού.
Η νέα online στοιχηματική πλατφόρμα αναμένεται έως τα μέσα του δεύτερου τριμήνου του 2018, ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει στον ΟΠΑΠ εταιρεία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του στοιχηματικού χαρτοφυλακίου του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk