Μπλόκαρε η συμφωνία της HEC με τον όμιλο Μελισσανίδη

Η αμφιλεγόμενη συμφωνία για την HEC ακυρώθηκε, αφού λόγω δικαστικής διαμάχης έληξε η προθεσμία για την εξαγορά της εταιρίας του Μελισσανίδη έναντι $367 εκατομμυρίων

Η αμφιλεγόμενη εξαγορά από την Aegean Marine Petroleum Network (AMPN) εταιρείας συμφερόντων του ιδρυτή της, Δημήτρη Μελισσανίδη, έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει ο Gary Dixon στην ιστοσελίδα www.tradewindsnews.com, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία ανεφοδιασμού καυσίμων και δεξαμενόπλοιων ανέφερε ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις εγκαίρως, πριν την συμβατική προθεσμία της 27ης Μαρτίου, 2018.

Η Aegean συμφώνησε τον περασμένο μήνα να εξαγοράσει την HEC Europe, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής υγρών αποβλήτων των πλοίων, έναντι του ποσού των $367 εκατομμυρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία και τρεις ακτιβιστές μέτοχοι ξεκίνησαν συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας για την λήξη της δικαστικής διαμάχης σχετικά με την συναλλαγή.

Δικαστικά έγγραφα τα οποία κατετέθησαν στο Ομόσπονδο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι τα μέρη συμφώνησαν στην αναστολή της δικαστικής διαδικασίας μέχρι την 12η Απριλίου.

Η προσωρινή διαταγή πού μπλόκαρε την συμφωνία παραμένει εν ισχύ.

Οι ενάγοντες Tyler-Barron, των οποίων η εταιρεία RBM Holdings κατέχει το 4.5% των μετοχών της εισηγμένης στην Νέα Υόρκη εταιρείας, κατέθεσαν αγωγή ζητώντας να μπλοκάρει την εξαγορά.

Ανήκουν σε ομάδα μετόχων που κατέχει το 12.8% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean, και που επιχειρεί να προτείνει νέο Δ.Σ. της εταιρείας.

Ισχυρίζονται ότι η συμφωνία έγινε σε χρόνο που θα επέτρεπε την επιστροφή στον Μελισσανίδη μεγάλου μέρους του μετοχικού κεφαλαίου, πριν την επόμενη ευκαιρία να εγείρει αυτήν την διεκδίκηση.

Η Aegean απέρριψε τους ισχυρισμούς τους και περιέγραψε την συμφωνία για την HEC ως ευκαιρία να παρασχεθεί ανεφοδιασμός καυσίμων και υποδοχής υγρών αποβλήτων των πλοίων σε “one-stop shop”.

Η συμφωνία επίσης απαγόρευσε στην Aegean Marine οποιαδήποτε μεταβολή της σύνθεσης του Δ.Σ, κατά την περίοδο αυτή.

Έδωσε δε στην RBM Holdings πρόσβαση σε κατά νόμον προσβάσιμες πληροφορίες – σύμφωνα με της διατάξεις περί δέουσας επιμέλειας – τις οποίες συνέλεξε η εταιρεία Clarksons Platou Securities, με την ιδιότητα συμβούλων της Aegean για την συναλλαγή.

Η τιμή της HEC συμπεριελάμβανε χρέη και ήταν πληρωτέα τοις μετρητοίς και με μετοχές, οι οποίες θα αντιστοιχούσαν στο 33% του μετοχικού κεφαλαίου της AMPN.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk