Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος και περαιτέρω ενίσχυση της μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές, προβλέπει ανάλυση της Alpha Bank.

Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος και περαιτέρω ενίσχυση της μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές, προβλέπει ανάλυση της Alpha Bank.

Η ανησυχία για αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο σε εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα αλλά και σε εταιρίες που υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων για μεγαλύτερη ασφάλεια επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα. Επιβεβαιώθηκε ότι ο Ηγέτης της Β. Κορέας είχε ανεπίσημη επίσκεψη στην Κίνα (25-28 Μαρτίου).

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο Ηγέτης της Β. Κορέας επανέλαβε την πρόθεσή του για αποπυρηνικοποίηση της Κορέας και για διάλογο με τις ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CS στις ΗΠΑ παρουσίασε τον Ιανουάριο μηνιαία αύξηση (0,75%, Δεκέμβριος: 0,67%) για ένατο συνεχόμενο μήνα, με αποτέλεσμα να καταγράψει σε ετήσια βάση την ισχυρότερη ενίσχυση (6,4%) από τον Ιούλιο 2014. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Conference Board) σημείωσε υποχώρηση το Μάρτιο (127,7, Φεβρουάριος: 130), παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδο που καταδεικνύει ισχυρή ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη παρουσίασε το Μάρτιο υποχώρηση (112,6, εκτίμηση: 113,3, Φεβρουάριος: 114,2) για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (112,3), το οποίο καταδεικνύει διατήρηση του ισχυρού ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Στη Μ. Βρετανία αναμένεται ο δείκτης λιανικών πωλήσεων CBI Μαρτίου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται η τελική μέτρηση του ΑΕΠ δ΄ τριμήνου και οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών για το μήνα Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk