Μια νέα πρωτοβουλία για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Μια νέα πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ΕΤΗΣΙΟΥ FORUM,

Μια νέα πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ΕΤΗΣΙΟΥ FORUM, με τον τίτλο «InvestGR – ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», υλοποιεί από φέτος η εταιρεία PUBLIC AFFAIRS & NETWORKS, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την ακαδημαϊκή υποστήριξη του International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ΕΤΗΣΙΟΥ FORUM διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα και τους σημαντικότερους πολιτικούς εταίρους της χώρας. Στόχος, η βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου και η ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για τις ξένες άμεσες επενδύσεις.
Το 1ο ΕΤΗΣΙΟ FORUM 2018 «InvestGR – ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» πραγματοποιείται στις 3 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο Hilton Athens, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και των επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.
Παράλληλα με το FORUM, κάθε χρόνο, θα συντάσσεται και θα δημοσιοποιείται η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Το κείμενο, που θα τροφοδοτείται με τις θέσεις και προτάσεις των ξένων εταιρειών, θα παρουσιάζεται και θα συζητείται κατά το ΕΤΗΣΙΟ FORUM «InvestGR – ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Την επιστημονική εποπτεία έχει ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργος Παγουλάτος.
Επίσης, κάθε χρόνο και πριν από το ΕΤΗΣΙΟ FORUM, θα πραγματοποιείται έρευνα, στην οποία θα αποτυπώνονται οι στάσεις και απόψεις των στελεχών των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα για τα υπό συζήτηση θέματα. Η έρευνα θα παρουσιάζεται και θα συζητείται στο ΕΤΗΣΙΟ FORUM.
O ιδρυτής του «InvestGR – ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα οφείλει και μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει προορισμό ξένων άμεσων επενδύσεων. Φέτος, θα τεθούν τα θεμέλια, ώστε κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεται αυτό το FORUM, με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών εκπροσώπων της χώρας και των επικεφαλής των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα. Σε ένα διάλογο καλοπροαίρετο, χωρίς ανούσιες ωραιοποιήσεις και, κυρίως, με θέσεις και προτάσεις ένθεν κακείθεν, για να πάει η Ελλάδα μπροστά και μακριά.»
Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργος Παγουλάτος, ανέφερε: «Μια ισχυρή παρουσία διεθνών επιχειρήσεων είναι αναγκαία για να μπορέσει η Ελλάδα να καλύψει το κενό της αποεπένδυσης που άφησε πίσω της η κρίση, να εισαγάγει τεχνογνωσία, να ανέβει την κλίμακα της τεχνολογικής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, να αυξήσει την παραγωγικότητα, το δυνητικό προϊόν και τα εισοδήματα, και να ενσωματώσει καλύτερα την οικονομία στις παγκόσμιες αλυσίδες παραγωγής».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk