Τσίπρας: Δύναμη ειρήνης και αποφασιστικότητας η Ελλάδα

«Η ικανότητά σας να υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αυτή που μάς δίνει αυτοπεποίθηση προκειμένου να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε αξιωματικούς καιτο πλήρωμα της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς«, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι, ήταν και θα παραμείνει ένας πυλώνας σταθερότητας, μια δύναμη ειρήνης, συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας αν χρειαστεί.

«Η ικανότητά σας να υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι
αυτή που μάς δίνει αυτοπεποίθηση προκειμένου να ατενίζουμε το μέλλον με
αισιοδοξία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε
αξιωματικούς καιτο πλήρωμα της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς«, προσθέτοντας
ότι η Ελλάδα είναι, ήταν και θα παραμείνει ένας πυλώνας σταθερότητας,
μια δύναμη ειρήνης, συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας αν
χρειαστεί.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι, «μεταφέρω ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης από την πλευρά της Πολιτείας για την καθημερινή σας προσφορά, αλλά και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η χώρα ξεπερνά τις μεγάλες δυσκολίες».

Και με τη συμβολή του λαού, υπογράμμισε, «είναι ικανή να ξαναπερπατήσει σε δρόμους σταθερότητας και προοπτικής αλλά και χάρη στην αποτρεπτική της ικανότητα, στην ικανότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να μην έχει τίποτα να φοβηθεί και να είναι σε θέση να υπερασπιστεί ανά πάσα στιγμή την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ιδίως στις θάλασσες της και στο Αιγαίο».

Ο πρωθυπουργός τούς ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και «καλά ταξίδια» και τούς ευχαρίστησε για την καθημερινή προσφορά τους στην πατρίδα. «Η πολιτεία εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι άντρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού και όλων των Ενόπλων Δυνάμεων μας, έχουν εξαιρετική ικανότητα αποτροπής, άρτια εκπαίδευση και υψηλό επαγγελματισμό». «Συνεχίζετε», τους είπε, «μια πολύ μακρά παράδοση μέσα στα βάθη των αιώνων αυτής της χώρας, να υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά της δικαιώματα με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές του νησιού, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Μαθητές δημοτικού απήγγειλαν ποιήματα, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και θεατρική παράσταση για το ‘21. Ο κ. Τσίπρας συγχάρηκε τα παιδιά, τους τέσσερις εκπαιδευτικούς και τους δύο νηπιαγωγούς του σχολείου, δίνοντας τους τα εύσημα για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και το πολυτιμότερο αγαθό που προσφέρουν, τη μόρφωση. «Κρατάτε ψηλά τις αξίες μας», τους είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk