Με μεταφορά εποίκων και ισλαμοποίηση των κατεχομένων

Κύπρος: Σχέδιο Ερντογάν για αλοίωση του τουρκοκυπριακού πληθυσμού

Σε ένα πλάνο περαιτέρω αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων, καθιστώντας ήδη μειοψηφία τους

Σε ένα πλάνο περαιτέρω αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων, καθιστώντας ήδη μειοψηφία τους Τουρκοκυπρίους και ισλαμοποίησης της περιοχής, εργάζεται η Άγκυρα. Πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η Άγκυρα παράλληλα με τις κατά καιρούς διαδικασίες διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό κινείται βαθμηδόν για εφαρμογή του λεγόμενου σχεδίου Β’, το οποίο, όπως αποδεικνύεται, είναι ο βασικός σχεδιασμός..

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μεταφορά εποίκων, η παραχώρηση της λεγόμενης υπηκοότητας του ψευδοκράτους, συνεχίζονται με συστηματικό τρόπο μετά από εντολές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Η απόφαση της Άγκυρας, που έχει διαβιβαστεί στο κατοχικό καθεστώς, είναι την περίοδο αυτή να παραχωρηθούν 26.500 «υπηκοότητες». Κάποιες έχουν ήδη παραχωρηθεί και το σχέδιο προχωρεί προς την ολοκλήρωση.

Οι Τουρκοκύπριοι σήμερα υπολογίζονται στους 120.000 ενώ μέχρι το 2016 είχαν εξασφαλίσει «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους 100.000 έποικοι, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες, από το 2016 μέχρι και το τέλος του 2017, παραχωρήθηκαν 12.000 νέες «υπηκοότητες», οι οποίες πολλαπλασιάζονται καθώς αυτόματα παραχωρούνται και σε μέλη της οικογένειας.

Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρος αριθμός του ντε φάκτο πληθυσμού των κατεχομένων, υπολογίζεται πως το τέλος του 2017 οι διαμένοντες είναι γύρω στις 351.000, γεγονός που καθιστούν τους εκ Τουρκίας πλειοψηφία στην κατεχόμενη Κύπρο. Με τους πιο συντηρητικούς αριθμούς οι έποικοι υπολογίζονται στις 230.000.

Στα κατεχόμενα υπολογίζεται ότι σήμερα διαμένουν γύρω στους 60.000 ξένους εργάτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι εκ Τουρκίας. Επίσης, στα κατεχόμενα φοιτούν, με βάση τελευταία στοιχεία, 101.000 φοιτητές. Εξ αυτών οι μη Τουρκοκύπριοι υπολογίζονται στους 75.000-80.000 και οι εκ Τουρκίας γύρω στις 50.000.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk