Εκδήλωση δημόσιου διαλόγου από το «Ρουβίκωνα» με αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή εκδήλωση δημοσίου διαλόγου, με θέμα την «κάμψη των κοινωνικών αγώνων στη συγκυρία» την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνει η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», ενόψει του Συνεδρίου της Αναρχικής Ομοσπονδίας.

Ανοιχτή εκδήλωση δημοσίου διαλόγου, με θέμα συζήτησης «την κάμψη των κοινωνικών αγώνων στη συγκυρία και η προοπτική οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησής τους» διοργανώνει η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» στις 30 Μαρτίου στη Θήβα.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα, «ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σαν τρένο πάνω από το αγωνιστικό πνεύμα που αναπτύχθηκε την πρώτη μνημονιακή περίοδο. Με λίγες εξαιρέσεις θεματικών αγώνων όπως αυτοί ενάντια στους πλειστηριασμούς, οι αγώνες στις φυλακές, ή η αλληλεγγύη σε κατασταλτικές διώξεις βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία σε γενικευμένη σιγή», συμπληρώνοντας πως το ζήτημα δεν είναι «να επαναλάβουμε τετριμμένες αλήθειες για τον ιστορικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας ή να βολευτούμε σε καταγγελίες περί «προδοσίας»».

«Ο κόσμος του αγώνα, από όλες τις τάσεις, που μάτωσε πριν το 2015, και εμείς μέσα σε αυτόν, οφείλουμε να βρούμε που κάναμε λάθος, ποιες αυταπάτες ενστερνιστήκαμε, ποιούς νέους δρόμους χάσαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε. Γιατί αυτός είναι ο απαραίτητος όρος για το μεγάλο ζητούμενο: την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση των αγώνων με επαναστατική προοπτική στο εδώ και το τώρα» καταλήγει η πρόσκληση στην ανοιχτή συζήτηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk