• Αναζήτηση
 • Επανήλθε η Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική

  Στο προσκήνιο της διεκδίκησης για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο προσκήνιο της διεκδίκησης για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής μπαίνει και πάλι η Fosun. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινέζικος επενδυτικός όμιλος, ο οποίος συμμετείχε και στον αρχικό διαγωνισμό, εκδηλώνει εκ νέου ενδιαφέρον, όμως αυτή τη φορά με διαφορετικό τίμημα.

  Το ενδιαφέρον της Fosun για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, «σε τιμή που θα πρέπει να επικαιροποιηθεί με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας», δημοσιοποίησε και επίσημα η εκτελεστική αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια του κινεζικού ομίλου, Κανγκ Λαν.

  Σε δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η κ. Λαν σημείωσε ότι «η Fosun εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να γίνει ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής», ενώ συμπλήρωσε ότι «η στρατηγική της Fosun και η εμπιστοσύνη της προς την εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή, από τον οποίο αναμένουμε να το συνεκτιμήσει στην περίπτωση που η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει τη συμφωνία».

  Υπενθυμίζεται ότι εκπνέει η προθεσμία που έχει η Exin Financial Services Holdings προκειμένου να υλοποιήσει τη συμφωνία για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η προθεσμία λήγει την προσεχή Τετάρτη 28 Μαρτίου και σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις της σε ό,τι αφορά την πώληση της μεγαλύτερης θυγατρικής της, της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Στο διάστημα αυτό η διοίκηση της Εθνικής θα κληθεί να αποφασίσει αν θα δώσει παράταση στην περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων με την Exin ή αποταθεί στη Fosun, ως το δεύτερο προτιμητέο επενδυτή.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk