Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής επενδυτικός προορισμός

Το σχέδιο του για το πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός, διεθνής, επενδυτικός προορισμός παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον Εμίρη του Κατάρ, στο πλαίσιο της επίσκεψή του.

Το σχέδιο του για το πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός,
διεθνής, επενδυτικός προορισμός παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος
Μητσοτάκης στον Εμίρη του Κατάρ, στο πλαίσιο της επίσκεψή του.

Η
Ελλάδα σήμερα, υποστήριξε, βρίσκεται σε μία θέση, εξερχόμενη από την οικονομική
κρίση, να μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή
κεφάλαια σε μία σειρά από κλάδους.
«Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι έχει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες αυτές, σημείωσε, είναι προϋποθέσεις, που η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει. «Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δεδομένο. Όμως, υπάρχει πάντα μία μεγάλη απόσταση μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων, που η χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Εμίρη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής περιοχής της Μεσογείου και να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για την Τουρκική επιθετικότητα.

«Ζήτησα και τη δική του μεσολάβηση, τη δική του παρέμβαση, προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους, έτσι ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Πατρίδα τους», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk