Κόντρα Τζανακόπουλου – Σχοινά για την ηλεκτροδότηση των Κυκλάδων

Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καρφώνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επειδή, όπως σημειώνει, αποσιώπησε το γεγονός της συγχρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα.

«Φωτιές άναψε» η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών καθώς μετά τα «καρφιά» του εκπροσώπου της Κομισόν, Μαργαρίτη Σχοινά, κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την «απόκρυψη» της συγχρηματοδότησης από την ΕΕ του έργου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Την κυβέρνηση έσπευσε να «καλύψει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προακλώντας εκ νέου την αντόδραση του κ. Σχοινά.

Εντονη ήταν η ενόχληση της Κομισιόν το βράδυ της Δευτέρας για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της αποσιώπησε το γεγονός της συγχρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα.

Ο κ. Τσίπρας, εγκαινίασε τη Δευτέρα στη Σύρο το έργο της ενεργειακής διασύνδεσης των νήσων Σύρου, Μυκόνου, Πάρου και Νάξου με την ηπειρωτική χώρα.

Το κόστος της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται στα 245 εκατομμύρια ευρώ και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός αποσιώπησε αυτό το γεγονός «σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται».

Σε απάντησή του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τον κάλεσε να είναι «λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω Τwitter», παραθέτοντας τη σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στα εγκαίνια.
«Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ και με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕTE» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Άμεσα αντέδρασε ο κ. Σχοινάς, σχολιάζοντας πως «η αναφορά στην κάλυψη – και όχι στην ομιλία του ΠΘ – των εγκαινίων ήταν σαφής. Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διορύγων στα Τέμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk