• Αναζήτηση
 • Ντιμιτρόφ: «Παράλογες» ορισμένες θέσεις της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις

  Τη δήλωση ότι ορισμένες ελληνικές θέσεις πλησιάζουν στον παραλογισμό φέρεται να έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη δήλωση ότι ορισμένες ελληνικές θέσεις πλησιάζουν στον παραλογισμό φέρεται να έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

  Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Καθημερινή, έγινε σε συναντήσεις που είχε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ με ευρωπαίους διπλωμάτες.

  Ενόψει της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στη γείτονα χώρα, τα λεγόμενα Ντιμιτρόφ προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα στην Αθήνα, με διπλωματικές πηγές, μάλιστα, να εκφράζουν την απορία τους σχετικά με το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο κ. Ντιμιτρόφ, όταν χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.

  Την ίδια ώρα στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ανασχηματισμό της κυβέρνησης με στόχο την ισχυρότερη κυβερνητική πλειοψηφία.

  «Θα μιλήσω πιθανώς με όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός του VMRO-DPMNE» δήλωσε σε δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του σκοπιανού συντάγματος μετά την απόφαση του προέδρου της ΠΓΔΜ να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε την Τετάρτη η Βουλή της ΠΓΔΜ, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

  «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της χώρας αποφάσισε να παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα και ανακοίνωσε για δεύτερη φορά ότι δεν θα υπογράψει το νόμο. Αυτό δεν είναι καλό, είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της «Μακεδονίας» και βεβαίως οι θεσμοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιτρέψουν κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk