Δ. Σεβαστάκης: Δεκτό το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής με θέμα την βία στα γήπεδα

Το θέμα της βίας στα γήπεδα, μετά και τις εικόνες ντροπής στην Τούμπα, θα έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια

Το θέμα της βίας στα γήπεδα, μετά και τις εικόνες ντροπής στην Τούμπα, θα έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, μετά από αίτημα του βουλευτή του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά το οποίο έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο της επιτροπής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Σεβαστάκη.

Ο ίδιος είναι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινό ώστε να είναι παρόντες στην συζήτηση.

Στην επιστολή του ο κ. Σεβαστάκης αναφέρει συγκεκριμένα: «Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Superleague, προγραμματίζεται η σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με αντικείμενο συζήτησης την ενημέρωση των βουλευτών και τη διερεύνηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο.

Αφορμή είναι τα φαινόμενα βίας τα οποία εκδηλώνονται στον αθλητισμό και ιδίως στους χώρους διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων. Πιστεύουμε ότι η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής θα είναι χρήσιμη, ουσιαστική και εποικοδομητική ως προς τη ρύθμιση ενός κατάλληλου κανονιστικού πλαισίου που θα βοηθήσει στη συνολική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Προς τούτο βρισκόμαστε στη διαδικασία οργάνωσης της συνεδρίασης σε συνεννόηση καταρχήν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk