• Αναζήτηση
 • Ερντογάν: Κάποιοι ξεχνούν ότι γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο

  Με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο απαντά στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα ακόμη παραλήρημά του. Αυτή τη φορά επέλεξε την περιοχή του Σαγγάριου, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα, για να υποδείξει στους Έλληνες που κάνουν, όπως είπε, «δηλώσεις μεγαλύτερες από το ανάστημά τους» να διαβάσουν βιβλία ιστορίας «για το πώς σώθηκαν πέφτοντας στη θάλασσα».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο απαντά στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα ακόμη παραλήρημά του. Αυτή τη φορά επέλεξε την περιοχή του Σαγγάριου, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα, για να υποδείξει στους Έλληνες που κάνουν, όπωςς είπε, «δηλώσεις μεγαλύτερες από το ανάστημά τους» να διαβάσουν βιβλία ιστορίας «για το πώς σώθηκαν πέφτοντας στη θάλασσα».

  «Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους […] ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος σε αιχμηρό τόνο, αναφερόμενος στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο το 1921.

  «Όποιοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, ας κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους και να διαβάσουν κάποιο καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια» προσέθεσε.

  Το νέο παραλήρημα του τούρκου προέδρου ήρθε στον απόηχο της δήλωσης του Προκόπη Παυλόπουλου πως εάν χρειαστεί οι Έλληνες θα μιμηθούν τους προγόνους τους και θα σταθούν απέναντι στους Τούρκους.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk