Ο Διονύσης Τεμπονέρας νέος γενικός γραμματέας του υπ. Ναυτιλίας

Μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως δικηγόρος, εξειδικευμένος στα θέματα του Εργατικού, του Δημοσίου και του Κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου, ενώ συνεργάστηκε με πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες εργαζομένων και εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Τον δικηγόρο Διονύση Τεμπονέρα, γιο του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στα γεγονότα του 1991 στην Πάτρα, επέλεξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου.

Η συγκεκριμένη θέση έμεινε κενή, μετά την παραίτηση του Διονύση – Χαράλαμπου Καλοκαιρινού, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζεται να κατέβει στην πολιτική σκηνή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και έπειτα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Β΄ Ιδιωτικό Τομέα του ΕΚΠΑ (με κατεύθυνση στο Εργατικό Δίκαιο) και είναι σήμερα υποψήφιος διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του ΕΚΠΑ.

Μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως δικηγόρος, εξειδικευμένος στα θέματα του Εργατικού, του Δημοσίου και του Κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου, ενώ συνεργάστηκε με πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες εργαζομένων και εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα. Από το Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι και τον Αύγουστο του 2015. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως σύμβουλος του διοικητή του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ έως και τον Δεκέμβριο του 2016 και ακολούθως ειδικός σύμβουλος του υποδιοικητή του ΕΤΕΑΕΠ.

Από τον Απρίλιο του 2017 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πολλές συμμετοχές σε ειδικές επιτροπές του ΥΝΑΝΠ, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στο Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk