Προφυλακιστέοι οι ναυτικοί του «CELINE STAR»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις Σύροι, μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «CELINE STAR» που

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις Σύροι, μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «CELINE STAR» που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης με 48 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας» βάρους 1 τόνου, 269 κιλών και 450 γραμμαρίων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι παράνομη συγκρότηση από κοινού και ένταξη από κοινού σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και παράνομη διακίνηση από κοινού από δράστες που δρουν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ΄επάγγελμα και το προσδοκώμενο όφελος ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.
Την Πέμπτη το πρωί οδηγήθηκαν στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος πλοίαρχος του σκάφους φέρεται να υποστήριξε ότι «είχαμε πάρει απόπλου από τη Λαττάκεια της Συρίας μετά από έλεγχο, με προορισμό την Τύνιδα όπου θα πηγαίναμε το σκάφος προς πώληση. εν γνωρίζαμε τίποτα ούτε εγώ ούτε το υπόλοιπο πλήρωμα για τις ναρκωτικές ουσίες που βρίσκονταν σε κρύπτη του σκάφους και κλεισμένα με λαμαρίνες.» Συγκατηγορούμενοι του ήταν άλλα τρία
Ο πλοίαρχος του αλιευτικού μαζί με τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος, ηλικίας 48,45 και 42 ετών όλοι υπήκοοι Συρίας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό.

Υπενθυμίζεται πως οι μεταφορείς των ναρκωτικών είχαν κρύψει κατά τέτοιο τρόπο τα ναρκωτικά ώστε να δυσκολέψουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του Λιμενικού στον εντοπισμό τους και τελικά ανακαλύφθηκαν αφού πρώτα οι λιμενικοί έκοψαν τις λαμαρίνες και έκαναν «φύλλο και φτερό» το σκάφος.

Ειδικότερα τα ναρκωτικά βρίσκονταν σε κρύπτη μπροστά από δύο δεξαμενές νερού και σκεπασμένα και διάφορα μπαχαρικά, κανέλα και καφέ.

Η έρευνα ωστόσο για την υπόθεση συνεχίζεται καθώς αναζητούνται οι αποστολείς και παραλήπτες του φορτίου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχει ξαναπασχολήσει έστω με άλλη ονομασία τις ελληνικές Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τέσσερις Σύροι αρνούνται την εμπλοκή τους και φέρεται να είναι «στρατολογημένοι».

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού σημειώνονταν ότι «κατά δήλωση του πληρώματος ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ’ αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.»

Το σκάφος φαίνεται ότι είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια Συρίας με τελικό προορισμό λιμάνι της Ισπανίας ενώ ο εντοπισμός του έγινε μετά από πληροφορίες που έφτασαν την Πέμπτη 1η Μαρτίου στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από την Υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων.

Υπενθυμίζεται πως και τον Δεκέμβριο μετά από συνεργασία των δυο συγκεκριμένων υπηρεσιών είχε κατασχεθεί το ρυμουλκό «Andreas» και πάλι στην Κρήτη που μετέφερε 6 τόνους 177 κιλά και 800 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης. Το σκάφος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κύπρο, προσέγγισε τις ακτές της Λαττάκειας στη Συρία και είχε δηλώσει τελικό προορισμό του τη Μάλτα.

Ως προς τους «εγκεφάλους» εξετάζεται εάν πρόκειται για κύκλωμα προέλευσης Συρίας και Λιβάνου και δεν αποκλείεται το ίδιο κύκλωμα να κρύβεται πίσω από την νέα μεταφορά ναρκωτικών με το αλιευτικό σκάφος «CELINE STAR» .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk