• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Μετατρέπετε τη χώρα σε απέραντο δικαστήριο για το χθες

  Επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια που θα αποφασίσει επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια που θα αποφασίσει επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

  Την ομιλία του ξεκίνησε με αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνέχιση της κράτησης των δύο στρατιωτικών κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανεύθυνους και επιπόλαιους χειρισμούς.

  «Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας την κυβέρνηση «έστω και τώρα» να προβεί σε όλες τις ενέργειες -και σε θεσμικό επίπεδο- ώστε οι δύο στρατιωτικοί να γυρίσουν στην Ελλάδα.

  Ζήτησε δε εκ νέου τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση σαφές μήνυμα -όπως είπε- τόνισε ότι «Είμαστε φιλειρηνικός λαός αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης».

  Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Novartis και εν γένει της πολιτικής στο φάρμακο ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε καταρχάς την κυβέρνηση ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τη μετατρέπει σε απέραντο δικαστήριο για το χθες. Βυθίζετε τη χώρα στη λάσπη, χωρίς να σας ενδιαφέρει εάν αυτό αμαυρώνει την εικόνα της χώρας και επηρεάζει αρνητικά τις επενδύσεις, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εκ νέου για «δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», με αναφορές στις υποθέσεις επιδότησης ενοικίων εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης, αλλά και σε προσλήψεις στελεχών και συγγενών μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο και σε μεγάλες επιχειρήσεις.

  Επαναλαμβάνωντας ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι «όλα στο φως», τόνισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται και θέλει να αποκαλυφθούν τα πάντα ψηφίζοντας «ναι» σε όλες τις προτάσεις για προανακριτικές της κυβέρνησης, κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ.

  Κάλεσε δε τη κυβέρνηση να δείξει έστω τώρα πολιτική γενναιότητα και να υπερψηφίσει τη πρόταση της ΝΔ, ώστε να ερευνηθεί σε βάθος η ακολουθούμενη πολιτική για το φάρμακο τα τελευταία χρόνια.

  «Εμείς ζητάμε να πέσει φως στο σκοτάδι. Εσείς τρέμετε την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

  Απηύθηνε δε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία» και ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους.

  «Δεν θέλετε να εξεταστούν οι μάρτυρες γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση, να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο… Δεν θα σας περάσει, η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk