• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Να επιστραφούν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί

  Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη γεωπολιτική συγκυρία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα». Επεσήμανε, δε, πως η υπόθεση «πρέπει να λήξει το συντομότερο».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη γεωπολιτική συγκυρία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα».

  Μιλώντας σε τοπικούς φορείς στη Ρόδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η υπόθεση με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, «πρέπει να λήξει το συντομότερο».

  «Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο. Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα» ανέφερε.

  «Αυτό επιβάλλουν» πρόσθεσε «οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία».

  «Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνοτουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει από τη Σύμη επίθεση κατά της κυβέρνησης για το χειρισμό του θέματος, σημειώνοντας πως υποτίμησαν το περιστατικό.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk