Λαφαζάνης: Ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πλειστηριασμών

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της «Λαϊκής Ενότητας» ενάντια στους πλειστηριασμούς προανήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας από την κυβέρνηση να ακυρωθούν όλοι όσοι έχουν προγραμματιστεί.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της «Λαϊκής Ενότητας» ενάντια στους πλειστηριασμούς προανήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες που αντιδρούν στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, στο εν λόγο συμβολαιογραφικό γραφείο, θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί τριών πρώτων κατοικιών, για χρέος 157.000 ευρώ με τιμή προσφοράς 65.000 ευρώ, για χρέος 155.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τις 183.000 ευρώ και για χρέος 100.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 125.000 ευρώ.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε να ακυρωθούν όλοι οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιακών στοιχείων και κατήγγειλε «την κυβέρνηση και τραπεζίτες, όλο το επίορκο δικαστικό κύκλωμα και της ηγεσία της ΑΑΔΕ, τα οποία μαζί με μια δράκα εξωνυμένων υπό τον Ρούσκα συμβολαιογράφων, καταληστεύει τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υφαρπάζοντας εισοδήματα, σπίτια και μικρομεσαία ακίνητα».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει στη δήλωσή του ότι από την 1η Μαΐου θα εκπλειστηριάζονται λαϊκές κατοικίες και περιουσίες για οφειλές άνω των 500 ευρώ, προς το δημόσιο και τα ταμεία.

«Η ΛΑΕ απαιτεί την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk