• Αναζήτηση
 • Διαφορές Κύπρου – Ελλάδας για το σχηματισμό κυβέρνησης

  Εν αναμονή του ανασχηματισμού της νέας κυβέρνησης Τσίπρα στη Λευκωσία θα σχηματισθεί η πρώτη κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις οποίες πέτυχε επανεκλογή ο Νίκος Αναστασιάδης. Ιδού λοιπόν πώς στην Κύπρο διορίζουν ολιγομελή κυβέρνηση, ώστε να γίνουν και κάποιες συγκρίσεις με το τι συμβαίνει στην Αθήνα. Επισήμως λοιπόν ανακοινώνονται τούτα

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Εν αναμονή του ανασχηματισμού της νέας κυβέρνησης Τσίπρα στη Λευκωσία θα σχηματισθεί  η πρώτη κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις οποίες πέτυχε επανεκλογή ο Νίκος Αναστασιάδης. Ιδού λοιπόν πώς στην Κύπρο διορίζουν ολιγομελή  κυβέρνηση, ώστε να γίνουν και κάποιες συγκρίσεις με το τι συμβαίνει στην Αθήνα. Επισήμως λοιπόν ανακοινώνονται τούτα
  Την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, στις 9πμ, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου (αίθουσα εκδηλώσεων) η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και η τελετή διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας . Ούτε όρκος, ούτε μητροπολίτες, ούτε αγιασμοί, ούτε τίποτε.

  Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών των νέων Υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων.
  Συγκεκριμένα, κατά την τελετή θα ανακοινώνονται, με σειρά πρωτοκόλλου του Υπουργικού Συμβουλίου, τα ονόματα των Υπουργών, οι οποίοι θα δίνουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως θα υπογράφουν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων.
  Μετά τη διαβεβαίωση των νέων Υπουργών, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραδώσει τον διορισμό στους ακόλουθους κυβερνητικούς αξιωματούχους: Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Επίτροπο Προεδρίας, Επίτροπο Περιβάλλοντος, Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Επίτροπο Ισότητας των Φύλων.
  Μετά την παράδοση των διορισμών θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και αντιφώνηση από τoν Υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκ μέρους των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
  Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.
  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί θα επιστρέψουν στην είσοδο του Μεγάρου για τη λήψη οικογενειακής φωτογραφίας. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία θα είναι πολύ σύντομης διάρκειας. Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής.
  Πολιτική