• Αναζήτηση
 • Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: «Αγορά» σημαίνει δύναμη

  Δυναμική και πρωτοποριακή, η «Αγορά» του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του οποίου η 20ή διοργάνωση

  Δυναμική και πρωτοποριακή, η «Αγορά» του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του οποίου η 20ή διοργάνωση αρχίζει την Παρασκευή 2 Μαρτίου, εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δράσεις και συνεργασίες. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ επισημαίνει ορισμένα νέα που αφορούν την εφετινή «Αγορά», τα οποία δηλώνουν και τη διαρκή ανανέωσή της.

  Ρεκόρ συμμετοχών

  Εφέτος στην «Αγορά Ντοκιμαντέρ» συμπεριλαμβάνονται 499 ντοκιμαντέρ από όλον τον κόσμο. Ρεκόρ συμμετοχής για τα ελληνικά ντοκιμαντέρ: 104.

  Ταινίες που πέρασαν από την «Αγορά»

  Δώδεκα ταινίες (ελληνικές και ξένες) που θα παιχτούν στο επίσημο πρόγραμμα εφέτος ολοκληρώθηκαν ύστερα από την παρουσίασή τους ως «Docs in Progress» στη Θεσσαλονίκη.

  Το Φεστιβάλ προτείνει:

  l «Amal» του Mohamed Siam, που συνάρπασε στο κορυφαίο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ IDFA ως ταινία έναρξης.

  l «The Invisible Hands» των Μαρίνας Γιώτη και Γιώργου Σαλαμέ με παγκόσμια πρεμιέρα στην «Documenta 14» και πρόσφατη προβολή στο Φεστιβάλ Βερολίνου «Forum Expanded».

  l «All Τhat Passes by Through a Window That Doesn’t Open» του Martin Di Cicco. Βραβείο Regard Neuf στο Φεστιβάλ «Vision du Reél» και προβολή στο «Hot Docs».
  l «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου, το οποίο προβλήθηκε στο πλαίσιο του «Thessaloniki Goes to Cannes», της νέας δράσης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (η ταινία βρήκε εμπορική διανομή στις αίθουσες).

  Καινούργιο βραβείο στο τμήμα «Docs in Progress»

  Η «Αγορά Ντοκιμαντέρ» υποδέχεται το νέο χρηματικό βραβείο ύψους 3.000 ευρώ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για μια μη ολοκληρωμένη ταινία που παίρνει μέρος στο τμήμα «Docs in Progress». Τα υπόλοιπα βραβεία αφορούν post-production υπηρεσίες ύψους 15.000 ευρώ από την εταιρεία 2|35 Inc. και το βραβείο μουσικής και ήχου ύψους 6.500 ευρώ της εταιρείας MuSou Music Group. Στο σύνολό τους τα βραβεία της «Αγοράς» για το τμήμα «Docs in Progress» φτάνουν τα 24.500 ευρώ.

  Νέα συνεργασία

  Η νέα συνεργασία της «Αγοράς Ντοκιμαντέρ» με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διανομής Moving Docs έχει σκοπό την ευρωπαϊκή προώθηση και διανομή ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δει ταινίες που διαφορετικά δεν θα είχε την ευκαιρία να δει. Πάνω από 15 συνεργαζόμενοι οργανισμοί και εταιρείες διανομής θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψουν πάνω στη στρατηγική διανομής  επιλεγμένων ντοκιμαντέρ.
  Εφέτος τα βραβεία της «Αγοράς» θα δοθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 19.00 στην Αποθήκη Γ’.  Το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι ευπρόσδεκτο και στο πάρτι της «Αγοράς @ Στέρεο» το ίδιο βράδυ. Η «Αγορά Ντοκιμαντέρ» θα βρίσκεται από εφέτος στην Αποθήκη Γ’ για πιο εύκολο networking και άμεση πρόσβαση στις αίθουσες που βρίσκονται στο λιμάνι.

  HeliosPlus

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk