• Αναζήτηση
 • Η Αθήνα υποστηρίζει την υποψηφιότητα πΓΔΜ για ένταξη στην EUSAIR

  Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στην EUSAIR (Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής - Ιονίου) ανακοίνωσε με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στην EUSAIR (Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου) ανακοίνωσε με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

  Συγκεκριμένα, με την επιστολή του προς τους συναρμόδιους Επιτρόπους Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, και Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, ο κ. Κατρούγκαλος γνωστοποιεί την πρόθεση της Ελλάδας να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στην EUSAIR.

  Σημειώνεται ότι στην εν λόγω Στρατηγική συμμετέχουν ήδη οι: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

  Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο, Γιοχάνες Χαν, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη σύντομα, πιθανότατα έως το καλοκαίρι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη »Μακεδονία»».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk