• Αναζήτηση
 • Βίτσας: Διαφορετικές οι συνθήκες αν η Τουρκία υπερβεί τα όρια στο Αιγαίο

  «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο υπερβούν τα όρια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν οι τουρκικές
  προκλήσεις στο Αιγαίο υπερβούν τα όρια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός
  Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

  Μιλώντας στο ΣΚΑΪ , σημείωσε πως το ζητούμενο δεν είναι οι «πολεμικές κραυγές αλλά η αποφασιστικότητα» για να προσθέσει πως η στάση της Αθήνας εξαρτάται πάντα από τη «σπουδαιότητα» της εκάστοτε τουρκικής ενέργειας.

  Ο κ. Βίτσας αρνήθηκε ότι ο πρόσφατος εμβολισμός πλοίου του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό ήταν «Ίμια νούμερο 2», κι επισήμανε ότι η Αθήνα έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες εντολές στο Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται την τουρκική δραστηριότητα. «Δεν τουρκοποιήθηκαν τα Ίμια, παραμένουν Ελληνικά», είπε.

  Διευκρίνισε πάντως με νόημα ότι από ένα σημείο κι έπειτα οι εντολές «καθορίζονται από το Σύνταγμα», προσθέτοντας πως εάν η Άγκυρα υπερβεί τα όρια οι συνθήκες θα είναι «τελείως διαφορετικές».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk