• Αναζήτηση
 • Αντίδραση της ΕΕ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα θα επιδιώξει η Κύπρος

  Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου και αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου και αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας στην ΑΟΖ της Κύπρου. 

  Η Λευκωσία θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει από τις Βρυξέλλες στήριξη στην άκσηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, προειδοποιώντας σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αλλαγή στάσης και θα ενεργοποιήσει δράσεις τέτοιες που θα προκαλούν κόστος στην Τουρκία και πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους εταίρους.

  Μετά τα τελευταία επεισόδια στην  ΑΟΖ που στην Κύπρο χαρακτηρίζονται «πειρατικά», η κυβέρνηση δείχνει να είναι αποφασισμένη να ανεβάσει τους τόνους, όντας μάλιστα σε επικοινωνία και με χώρες οι οποίες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην όλη προσπάθειά της να προκαλέσει κόστος στην Τουρκία.

  Τη θέση του Ν. Αναστασιάδη στη Σύνοδο ενίσχυσε η στήριξη που εξασφάλισε από το Συμβούλιο των Αρχηγών των κομμάτων, το οποίο και ενημέρωσε για τις σκέψεις που γίνονται και τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται προκειμένου να αποτραπούν οι τουρκικές ενέργειες και να συνεχιστούν χωρίς παρεμβολές οι ενεργειακοί σχεδιασμοί. 

  Έτσι αυτή τη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει αποφασίσει να φτάσει το θέμα στα άκρα, ακόμα και επιχειρώντας να ματαιώσει την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας που είναι προγραμματισμένη στη Βάρνα της Βουλγαρίας στις 26 Μαρτίου, αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν στην άσκηση πιέσεων στην Άγκυρα.

  Ο Ν. Αναστασιάδης στις δηλώσεις του διεμήνυσε ότι το περιεχόμενο των δηλώσεων και η ρητορική που αναπτύσσεται από πλευράς Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων ούτε δικαιολογούνται ούτε στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα και ούτε εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχισθούν κανονικά.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk