• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα με μια κάλπη, όχι με δέκα

  Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολλά προβλήματα «που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημιούργησε» έθεσε την συζήτηση στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολλά προβλήματα «που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημιούργησε» έθεσε την συζήτηση στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

  «Αυτό θέλετε κύριε Τσίπρα να σπιλώσετε τους αντίπαλους σας μέσα από στυμμένες κατηγορίες. Καταλαβαίνουμε γιατί το κάνετε, θέλετε να μεταθέσετε τη συζήτηση από τα προβλήματα που δημιουργήσατε στην οικονομία σε άλλους τομείς», ενώ καταλήγει πως: «Σήμερα ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και εμείς εδώ συζητάμε για τη Novartis».

  Συνεχίζοντας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό: «σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε “να τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε», ενώ κατέληξε αναφερόμενος και στην σημερινή ψηφοφορία: «εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα».

  Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλoγο, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

  «Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια» ανέφερε.

  «Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα. Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

  Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο χρόνο που διεξάγεται η συζήτηση, τονίζοντας πως η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι άνοιξε τη συζήτηση με την ΠΓΔΜ για το όνομα «με τον πλέον λάθος τρόπο χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και χωρίς να έχει θέσει σαν βασική προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων», για να συνεχίσει αναφερόμενος στα Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «όταν υπήρξαν αντιδράσεις από τον ελληνικό λαό φτάσαμε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιούς του πολίτες που δεν σας εμπιστεύονται και εκφράζουν την αντίθεση τους».

  Στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη μπήκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος: «Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος είχαν τη στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης και μπορούσαν να κατανοήσουν ότι οι ανάγκες του έθνους απαιτούν να βάλουν το εθνικό θέμα πάνω από το πολιτικό δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα Η Ελλάδα ήδη από 2015 θα είχε τη θέση που της αξίζει. Μόνο που δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα γιατί δεν έχει μια κανονική κυβέρνηση γιατί αντί να κοιτάμε το περιστατικό στα Ίμια αναλωνόμαστε σε ένα κυνήγι μαγισσών».

  «Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε αντί να μειωθεί.

  «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει προφητικά ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο»» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «ο τροχός της ιστορίας το έφερε έτσι, ώστε η δημοκρατία μας να κινδυνεύει από αυτούς που, επικαλούμενοι το καλό του λαού, υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», ανέφερε ενώ ολοκλήρωσε:

  «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει τριτοκοσμική αποικία. Το Κράτος Δικαίου τελικά πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Η Δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk