• Αναζήτηση
 • Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι εξέδωσαν νέα παράνομη NAVTEX

  Συνεχίζουν τις προκλητικές τους ενέργειες στο Αιγαίο οι Τούρκοι καθώς σήμερα, λίγο μετά τις 12 και μισή προχώρησαν στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX στην περιοχή στην οποία ισχύει και η υφιστάμενη NAVTEX που καλύπτει περιοχή του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Συνεχίζουν τις προκλητικές τους ενέργειες στο Αιγαίο οι Τούρκοι καθώς σήμερα Τρίτη, λίγο μετά τις 12 και μισή προχώρησαν στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX στην περιοχή στην οποία ισχύει και η υφιστάμενη NAVTEX που καλύπτει περιοχή του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας  «Ο Φιλελεύθερος», η νέα Navtex που αναρτήθηκε στις 12.37 το μεσημέρι, έχει ισχύει μέχρι τις 10 Μαρτίου. Η προηγούμενη παράνομη Navtex των Τούρκων που βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, τερματίζεται την ερχόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.

  Στόχος της νέας οδηγίας είναι να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που έχει το γεωτρύπανο, της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, να παραμείνει στην περιοχή καθώς μετά πρέπει να αναχωρήσει για το Μαρόκο. Η Τουρκία διατηρεί αριθμό πολεμικών πλοίων στην περιοχή που εμποδίζουν το ιταλικό γεωτρύπανο να μεταβεί στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες. Ουσιαστικά έχει θέσει σε αποκλεισμό την ΑΟΖ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk