• Αναζήτηση
 • Κατεχόμενα: Απαγόρευση εισόδου σε έλληνα δημοσιογράφο

  Οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια, ο οποίος

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια, ο οποίος προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Kibris.

  Ο Νίκος Στέλγιας έφθασε στις 11:50 το πρωί στο οδόφραγμα, όπου οι «αστυνομικοί» του ψευδοκράτους δεν του επέτρεψαν τη μετάβαση στα κατεχόμενα. Στον Νίκο Στέλγια δεν δόθηκε κάποια εξήγηση και απλώς τον ενημέρωσαν ευγενικά ότι σήμερα του απαγορεύεται η είσοδος στο ψευδοκράτος.

  Εκτιμάται πάντως ότι ρόλο στην απαγόρευση έπαιξαν οι αναρτήσεις του τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika, της οποίας τα γραφεία έγιναν στόχος τούρκων εθνικιστών, εξαιτίας του πρωτοσέλιδου προ ημερών κατά των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε κατοχή.

  Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία πορεία συμπαράστασης στην εφημερίδα.

  Ο Νίκος Στέλγιας εργάζεται ως δημοσιογράφος στην κυπριακή έκδοση της Καθημερινής και συμμετέχει ενεργά σε διακοινοτικές ενέργειες για την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη Μεγαλόνησο.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk