• Αναζήτηση
 • Στις ΗΠΑ ο Νίκος Παππάς για προσέλκυση εταιρειών

  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα έχει επαφές με εκπροσώπους εταιρειών καινοτομίας, υψηλής τεχνολογίας και οπτικοακουστικών έργων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 5 ως τις 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ).

  Στόχος της επίσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η προσέλκυση και η συμμετοχή σημαντικών αμερικανικών εταιρειών ως εκθετών, καθώς και προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης μεγάλοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό τομέα, για τις πρόσφατες ρυθμίσεις κινητροδότησης, οι οποίες νομοθετήθηκαν από το υπουργείο.

  Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται πλήθος επαφών με εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας (τομείς στους οποίους θα εστιάσει η αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ), καθώς και με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο-παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων.

  Στην ελληνική αποστολή θα μετέχουν, εκτός από τον Νίκο Παππά, οι γενικοί γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.

  Πολιτική