Συμβολική κατάληψη στο κτίριο του ΕΦΚΑ απο εργαζομένους

Συμβολική κατάληψη στο κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 8, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθαριστριών.

Συμβολική κατάληψη στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου πραγματοποιούν, από το πρωί της Τρίτης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα κτίρια του ΕΦΚΑ σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα για την έλλειψη καθαριότητας.

Όπως υποστηρίζουν, παρότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους έχει ενημερώσει κατ’επανάληψη ότι το πρόβλημα θα λυθεί δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Κωνσταντίνος Πονηράκης «αντί να ασχολούμαστε με άλλα σοβαρότερα ζητήματα ασχολούμαστε με πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα», σημειώνοντας ότι η κατάσταση ειδικά στην επαρχία είναι τραγική.

Η είσοδος του κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι αποκλεισμένη ενώ οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό ζητώντας να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα.

Η έλλειψη συνεργείων καθαριότητας λόγω μη έγκαιρης ανανέωσης των συμβάσεων στις υπηρεσίες του Δημοσίου είναι γενικευμένη. Σε πολλά υπουργεία οι εργαζόμενοι φέρνουν καθαριστικά και χαρτιά υγείας από το σπίτι τους και επιμελούνται οι ίδιοι την καθαριότητα του χώρου προκειμένου να μη βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk