• Αναζήτηση
 • Κρίσιμες ώρες για το βρέφος που σώθηκε από τη φωτιά

  Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το 15 μηνών βρέφος που εντοπίστηκε μόνο σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά. Οι πυροσβέστες έσωσαν το παιδάκι το οποίο διακομίστηκε αμέσως στο Παίδων Αγία Σοφία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού, ηλικίας ενός έτους, που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους, λίγο πριν από τις 2:30, ενώ μόλις μπήκαν στο χώρο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα. Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του.

  Η 35χρονη, όπως είπε στην αστυνομία έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα. Σημειώνεται, τέλος, ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

  Κρίσιμες ώρες για το βρέφος

  Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το 15 μηνών βρέφος που εντοπίστηκε μόνο σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά. Οι πυροσβέστες έσωσαν το παιδάκι το οποίο διακομίστηκε αμέσως στο Παίδων Αγία Σοφία.

  Όπως δήλωσε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων Μανώλης Παπασσάβας στην ΕΡΤ το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό για πολύ ώρα και όπως διευκρίνισε ο κ. Παπασσάβας τα εγκαύματα στο σώμα του είναι μικρής έκτασης και δεν εμπνέουν ανησυχία.

  Σύμφωνα με τον διοικητή όταν το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ τόνισε πως ήταν μαζί του η μητέρα του.

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. Μόλις μπήκαν στο χώρο, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα κι έφερε ελαφρά εγκαύματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 03:00.

  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε περίπου στις 02.00 για την πυρκαγιά στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου επί της οδού Αριστομένους 85, στην Πλατεία Αττικής. Αμέσως δόθηκε εντολή και στην περιοχή έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν με τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να σβήσουν τη φωτιά.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk