• Αναζήτηση
 • Κοτζιάς: Βάζουμε τέλος στους αλυτρωτισμούς

  «Πυρά» κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας πως «με την αδράνειά τους άφησαν να κτίζονται "αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι"».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Πυρά» κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας πως «με την αδράνειά τους άφησαν να κτίζονται «αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι»».

  Όπως σημείωσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή τους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λίγα λεπτά μετά το πέρας της συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στο Νταβός, «με την εξωτερική μας πολιτική βάζουμε τέλος στους αλυτρωτισμούς» και συμπληρώνει πως «ο λαός θα δει και θα κρίνει».

  «Οι συνθήκες φτιάχνονται με τη δράση μας, όχι με ανόητες μεγαλοστομίες αδράνειας», υπογραμμίζει καταληκτικά στην ανάρτησή του.

  Νωρίτερα, ο κ. Κοτζιάς είχε αναφερθεί στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων, γράφοντας: «Κόμματα που κυβέρνησαν οφείλουν να πουν τι πραγματικά υποστήριζαν στις διαπραγματεύσεις που έκαναν τότε για το όνομα και γιατί εμφανίζουν τώρα άλλες θέσεις».

  «Γραπτά διαπραγματεύσεων τους υπάρχουν. Να εξηγήσουν γιατί και πώς θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος» πρόσθεσε ο υπουργός.

  Πολιτική