Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική θα παρέχει δωρεάν η εταιρεία SQLearn, σε συνεργασία με την εταιρεία Τheta Marine Consulting για τα επόμενα τρία χρόνια

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική θα παρέχει δωρεάν η εταιρεία SQLearn, σε συνεργασία με την εταιρεία Τheta Marine Consulting για τα επόμενα τρία χρόνια σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), αλλά και σε εν ενεργεία ναυτικούς, να λάβουν πιστοποίηση μαθημάτων σε εκπαιδευτικά ζητήματα που θέτουν συνεχώς οι ναυτιλιακές εταιρείες από όπου και αν βρίσκονται.
Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί από την SQLearn και περιλαμβάνει σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης της εκπαίδευσης (Training Matrix), καθώς και ψηφιακά μαθήματα που έχει υλοποιήσει η εταιρεία σε συνεργασία με τη Theta Marine Consulting, που παρείχε το πρωτογενές υλικό.
Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και τα ηλεκτρονικά ναυτιλιακά μαθήματα είναι πιστοποιημένα από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (American Bureau of Shipping, ABS).
Η λίστα των μαθημάτων σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης εμπλουτίζεται συνεχώς και καλύπτει απαιτήσεις διεθνείς, εθνικές και της σημαίας, ενώ περιλαμβάνονται σε αυτήν θέματα ασφαλείας, τεχνικά, αναφορών συμβάντων και άλλα.
Ο κάθε σπουδαστής θα έχει συγκεκριμένο κωδικό για να μπορεί να μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συνδέεται από το υπουργείο Ναυτιλίας με τις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Η παρουσίασή της θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου με την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού-Σχολή Πλοιάρχων στις Οινούσσες και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού-Σχολή Μηχανικών στη Χίο, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης του συστήματος σχεδιάζεται ως εξής:
1) ΑΕΝ – Οινούσσες: Ιανουάριος 2018
2) ΑΕΝ – Χίος: Ιανουάριος 2018
3) ΑΕΝ – Ασπρόπυργος: Φεβρουάριος 2018
4) ΑΕΝ – Κύμη: Φεβρουάριος 2018
5) ΑΕΝ – Πρεβεζα: Μάρτιος 2018
6) ΑΕΝ – Αργοστόλι: Μάρτιος 2018
7) ΑΕΝ – Νεα Μηχανιώνα: Απρίλιος 2018
8) ΑΕΝ – Ύδρα: Απρίλιος 2018
9) ΑΕΝ – Σύρος: Μάιος 2018
10) ΑΕΝ – Χανιά: Μάιος 2018
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει τα εργαστήρια των ΑΕΝ, αλλά θα βοηθήσει τους σπουδαστές να λάβουν πιστοποίηση για συγκεκριμένα μαθήματα ναυτικής εκπαίδευσης από όπου και αν βρίσκονται.
«Οι ναυτιλιακές εταιρείες εκπαιδεύουν ασταμάτητα το προσωπικό όχι μόνο της στεριάς, αλλά και τα πληρώματα των πλοίων τους, κάτι που είναι πολύ κοστοβόρο για αυτές. Συνήθως, τα πληρώματα εκπαιδεύονταν σε κάποια εκπαιδευτικά κέντρα, ενώ τώρα θα δίνεται η δυνατότητα, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, δωρεάν παρακολούθησης των συγκεκριμένων μαθημάτων. Η εκπαίδευση θα απευθύνεται σε όλα τα έτη των σπουδαστών των ΑΕΝ, ενώ τα μαθήματα είναι διαδραστικά, έχουν γραφικά και μπορούν για ένα μάθημα να χρησιμοποιηθούν και από τους ίδιους τους εκπαιδευτές των σχολών» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη επικοινωνίας της SQLearn, Βαρβάρα Βασδέκη.
Όπως πρόσθεσε, «όλοι οι οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν προσωπικό κωδικό και θα έχουν πρόσβαση σε μαθήματα της συγκεκριμένης πλατφόρμας, ανεξαρτήτως το πότε πηγαίνουν στη σχολή. Επίσης, θα μπορούν μετά από εξέταση να αξιολογούνται και να λαμβάνουν πιστοποίηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την ΑΕΝ, στην οποία ανήκουν».
Η SQLearn ιδρύθηκε το 2006 και είναι η πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία, με αποκλειστική ειδίκευση στον χώρο των υπηρεσιών e-learning. Η Theta Marine Consulting παρέχει πρωτογενές υλικό ηλεκτρονικών μαθημάτων και είναι ένας εξειδικευμένος σύμβουλος πάροχος ναυτικών υπηρεσιών σε θέμα ποιότητας, ασφάλειας περιβάλλοντος και διαχείρισης κινδύνου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk