• Αναζήτηση
 • Δήμος Αθηναίων: Νέες δράσεις, νέες ιδέες για μικρούς και μεγάλους

  Τα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων μπήκαν δυναμικά στη ζωή και στις συνήθειες της πόλης και των κατοίκων

  Τα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων μπήκαν δυναμικά στη ζωή και στις συνήθειες της πόλης και των κατοίκων της, κρατώντας 25 σχολεία ανοιχτά και το απόγευμα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
  Από τα Πατήσια και την Κυψέλη μέχρι το Μετς και το Παγκράτι και από τους Αμπελοκήπους και την περιοχή του Γουδή μέχρι τον Κολωνό και την Ακαδημία Πλάτωνος, οι γειτονιές και οι κάτοικοι ξαναζούν μέσα από τα σχολικά προαύλια.
  Μέσα στα τρία χρόνια του προγράμματος οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 18.500, ενώ από σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου ξεκινούν για τους ενδιαφερομένους οι εγγραφές στους 200 νέους κύκλους δράσεων, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο.
  «Επιδίωξή μας είναι να γίνει το σχολείο και το απόγευμα κυψέλη ζωντάνιας και δημιουργίας για 25 γειτονιές της Αθήνας και το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «με την πολύτιμη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα «Ανοιχτά Σχολεία» εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με ένα κύμα νέων δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικιακές ομάδες».
   Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαθήματα προγραμματισμού για τη δημιουργία ιστοσελίδων, δημιουργία χορωδίας, εργαστήρια ρομποτικής, σχεδιασμού ανταλλακτικής βιβλιοθήκης.
   Ανθρωποι κάθε ηλικίας έχουν περάσει από ένα ή περισσότερα από τα 25 «Ανοιχτά Σχολεία» για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μία από τις 350 και πλέον δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και άθλησης που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 3 χρόνια της λειτουργίας του.
   «Ο νέος κύκλος δράσεων, που ξεκινά τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνει για πρώτη φορά δράσεις και για παιδιά βρεφικής ηλικίας» δηλώνει η αντιδήμαρχος για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου και επισημαίνει ότι «άτομα κάθε ηλικίας θα ανακαλύψουν νέους κώδικες επικοινωνίας, θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα εκπαιδευτούν σε νέα γνωστικά αντικείμενα».
  Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» δίνει το έναυσμα για να δουν τα παιδιά το σχολείο με άλλα μάτια. Η παρακολούθηση δράσεων στον οικείο χώρο του σχολείου συμβάλλει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και των μεταξύ τους σχέσεων. Θέτοντας ως στόχο τη συνεργασία και την ανάδειξη της δημιουργικότητας, το πρόγραμμα προσφέρει μια σειρά ελκυστικών δράσεων πολιτισμού και εκπαίδευσης για εφήβους.
  Παράλληλα το πρόγραμμα προσφέρει συνεργατικές δράσεις για παιδιά και ενηλίκους. Δράσεις που ζεσταίνουν τις σχέσεις παιδιού – γονιού και δίνουν ιδέες για δημιουργική απασχόληση τόσο εκτός όσο και εντός του σπιτιού – οι κατσαρόλες μετατρέπονται σε κρουστά, η ανάγνωση παραμυθιών μετατρέπεται σε παιχνίδι και η yoga παύει να είναι μια ενασχόληση μόνο για τους ενηλίκους.
  Τέλος τα «Ανοιχτά Σχολεία» θέτουν ως στόχο τη δημιουργία κέντρων πολιτισμού και συνάντησης, δίνοντας έτσι ισχυρά κίνητρα για να επιστρέψουν οι ενήλικοι στα θρανία. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις τούς προτρέπουν να φτιάξουν από το δικό τους φωτιστικό μέχρι τη δική τους ιστοσελίδα. 
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων αλλά και το πού βρίσκονται αυτά τα 25 σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr
  Οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

  HeliosPlus

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk