Τον δήμαρχο της Οδησσού δέχτηκε ο Μώραλης στον Πειραιά

Αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με τον Πειραιά, Δήμου της Οδησσού, αποτελούμενη από τον δήμαρχο, Gennadiy Trukhanov και αντιδημάρχους, υποδέχθηκε τη Δευτέρα στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με τον Πειραιά, Δήμου της Οδησσού, αποτελούμενη από τον δήμαρχο, Gennadiy Trukhanov και αντιδημάρχους, υποδέχθηκε τη Δευτέρα στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες η Επιτετραμμένη της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Νatalia Kosenko, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Δαβάκης, οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Μελάς και Ανδρέας Βεντούρης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος στην Οδησσό του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Παντελής Μπούμπουρας κ.α.

Στη συνάντηση έγινε μια αποτίμηση των σχέσεων των δύο πόλεων και έγιναν προτάσεις για την παραπέρα εμβάθυνσή τους. Ο δήμαρχος Πειραιά, κ Μώραλης, μίλησε για την ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία που έχουν οι σχέσεις με την Οδησσό λόγω της μεγάλης παρουσίας των Ελλήνων, μεγάλων εθνικών ευεργετών και της φιλοξενίας σε αυτήν την πόλη της Φιλικής Εταιρείας.

Πρότεινε να δημιουργηθούν ομάδες από συνεργάτες και των δύο Δημάρχων, ώστε να επεξεργαστούν πλάνα κοινών δράσεων και ανταλλαγών στον πολιτιστικό, στον αθλητικό, στον κοινωνικό, στον επιχειρηματικό τομέα και στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανάμεσα στα Πανεπιστήμια των δύο πόλεων. Ο Δήμαρχος Πειραιά προσκάλεσε τον Δήμαρχο της Οδησσού στο τέλος Μαΐου στις εορταστικές εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα προσκληθούν για τον ίδιο σκοπό όλοι οι Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες όλων των αδελφοποιημένων με τον Πειραιά πόλεων. Πρότεινε ως συμβολική ενέργεια για τις σχέσεις των δύο πόλεων να τοποθετηθεί στην Πλατεία Οδησσού, δίπλα στον Ηλεκτρικό Σταθμό, το έμβλημα της πόλης της Οδησσού, που είναι μια άγκυρα με μια καρδιά, αφού τελειώσουν τα έργα του ΜΕΤΡΟ. Προτάθηκε επίσης να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες του Ολυμπιακού και της Τσερνομόρετς για φιλανθρωπικούς ή άλλους σκοπούς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Οδησσού, Gennadiy Trukhanov, μιλώντας με τον κ. Μώραλη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ σημαντικό για μένα σήμερα να βρίσκομαι στην αδελφοποιημένη πόλη του Πειραιά. Η 25η επέτειος είναι πολύ σημαντική επέτειος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk