• Αναζήτηση
 • Συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ: Μέτρα ασφαλείας σε συμβολαιογραφικά γραφεία χωρίς σχέδιο

  Υπό το φόβο νέων καταδρομικών επιθέσεων από τα μέλη του Ρουβίκωνα και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας από πολιτικά κόμματα και σωματεία που αντιδρούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δόθηκε εντολή να διατεθούν από την Παρασκευή αστυνομικοί για την καθημερινή φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων.

  Υπό το φόβο νέων καταδρομικών επιθέσεων από τα μέλη του Ρουβίκωνα και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας από πολιτικά κόμματα και σωματεία που αντιδρούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δόθηκε εντολή να διατεθούν από την Παρασκευή αστυνομικοί για την καθημερινή φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων.
  Για το θέμα αυτό οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βoρειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά απέστειλαν κοινή επιστολή – καταγγελία στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε Συνδικαλιστικές Ενώσεις, Εισαγγελικές – Δικαστικές Αρχές, Συλλόγους και Φορείς που είναι επιφορτισμένοι για το θέμα των πλειστηριασμών.
  Όπως αναφέρουν «με τις  υπ’ αριθ. 2000/18/129457 από 18-01-18 Διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. και  υπ’ αριθ. 2596/18/126936 από 18-01-2018 Διαταγή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, οι οποίες έχουν ως θέμα: «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ», προκλήθηκαν σοβαρές και εύλογες ανησυχίες, κυρίως γιατί καλούμαστε σε διατεταγμένες υπηρεσίες πρωτόγνωρες, χωρίς κανένα ενδελεχή σχεδιασμό και με γεωμετρικά αυξανόμενο βαθμό διακινδύνευσης των συναδέλφων που θα διατεθούν σταδιακά στην όλη διαδικασία των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών.»

  Παράλληλα, επισημαίνουν «έντονος προβληματισμός και πικρία επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους μας, γιατί η επίσημη Πολιτεία επέλεξε για μία ακόμη φορά την «πεπατημένη» μέθοδο αστυνομικής προστασίας σε μία ακόμη σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία. Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι όλοι οι προηγούμενοι λεονταρισμοί της Κυβέρνησης έχουν μόνο εσωτερικό ακροατήριο και δρουν μόνο εξαπατητικά! Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει δε, η αφαίμαξη των υπηρεσιών από την διάθεση των συναδέλφων μας για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών.»

  Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών εκφράζουν την λύπη τους «γιατί οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται πλέον ως «ειδικοί εκκαθαριστές» μιας πολυπροβληματικής κατάστασης, η οποία μεγεθύνθηκε απίθανα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων που με περισσή αμετροέπεια λαΐκιζαν συστηματικά. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όταν αρχίσει συστηματικά η εφαρμογή του νέου Νόμου για τους «πλειστηριασμούς ακινήτων» η όλη εφαρμογή του θα δημιουργήσει εξαιρετικά δυσμενές κοινωνικό κλίμα και ο αρχικός των πλέον των 150 (!!!) συναδέλφων που διατέθηκαν, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτούς που θα απαιτούνται.»
  Σημειώνουν ακόμη ότι «είμαστε και αισθανόμαστε αρωγοί των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται καθημερινά και νιώθουμε ιδιαίτερη ανάγκη να το πούμε. Ταυτόχρονα απευθυνόμενοι προς όλους τους συναδέλφους που θα διατεθούν στα συγκεκριμένα μέτρα, τους λέμε ότι θα υπάρχει ειδικό οργανωμένο παρατηρητήριο των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων για τη στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα. Όλοι μας έχουμε τη γνώση ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν και ότι εκτιθέμαστε σε κινδύνους υγείας και ζωής που πλέον εγείρουν τεράστια θέματα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης»
  Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος μιλώντας στο «Βήμα» τόνισε ότι δόθηκε εντολή για να διατίθενται σε καθημερινή βάση αστυνομικοί σε συμβολαιογραφικά γραφεία που θα κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωρίς να έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας και συμπληρώνει ότι χρησιμοποιούνται αστυνομικοί που υπηρετούν κυρίως σε τμήματα και υποδιευθύνσεις Ασφαλείας. Όπως λέει χαρακτηριστικά δεν γίνεται πάντα οι αστυνομικοί να αποτελούν τον «κυματοθραύστη» και επίσης «οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η το «ανάθεμα» μένει στην Αστυνομία».  
  Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την επίθεση σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας που έγινε την Πέμπτη το πρωί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκάνησου κάλεσε «όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου να υπερασπισθούν τη νομιμότητα και όσους ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ο κλάδος θα συνεχίσει να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, διασφαλίζοντας το αδιάβλητο όλων των διαδικασιών στις οποίες συμμετέχει και υπηρετώντας τη νομιμότητα. Δεν είναι δυνατόν όμως να συνεχίζονται χωρίς συνέπειες, έκνομες ενέργειες που δημιουργούν την εντύπωση της κατάλυσης του κράτους. Θα πρέπει και οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να επιτελέσουν την αποστολή τους.»
  Κοινωνία