• Αναζήτηση
 • Χίος: Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά οικίσκων στη ΒΙΑΛ

  Το μονομελές πρωτοδικείο Χίου έκανε δεκτό χθες το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου να απομακρυνθούν άμεσα τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμο από τον οποία διέρχονται βαρέα οχήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το μονομελές πρωτοδικείο Χίου έκανε δεκτό χθες το αίτημα του ελληνικού
  Δημοσίου να απομακρυνθούν άμεσα τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί σε
  δρόμο από τον οποία διέρχονται βαρέα οχήματα για την εξυπηρέτηση των
  αναγκών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.

  Η τρίτη κατά σειρά σχετική δικαστική αυτή απόφαση ανάβει το πράσινο φως για τη μεταφορά οικίσκων στον καταυλισμό αυτό, που θα αντικαταστήσουν τις σκηνές στις οποίες στεγάζονται μετανάστες και πρόσφυγες.

  Με την προσωρινή διαταγή επιτρέπεται στο ελληνικό Δημόσιο «να προβεί στην απομάκρυνση από την επίδικη εδαφική λωρίδα των πασσάλων και του πρόχειρου οικίσκου, που έχουν τοποθετηθεί σε αυτήν, έτσι ώστε να είναι εφικτή σε όλο το μήκος της η διέλευση παντός τύπου και όγκου οχημάτων».

  Επίσκεψη Μουζάλα στη Μυτιλήνη

  Εν τω μεταξύ στη Μυτιλήνη βρίσκεται από το πρωί, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας και προεδρεύοντα υπουργό Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βαλεντίν Ράντεφ. Οι δύο υπουργοί θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

  Κοινωνία