• Αναζήτηση
 • Αρχαία νομίσματα και αντικείμενα στην κατοχή 63χρονου

  Νομίσματα και δαχτυλίδια από την Ελληνιστική - Ρωμαϊκή περίοδο είχε στο σπίτι του σε περιοχή των Σερρών ένας 63χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νομίσματα και δαχτυλίδια από την Ελληνιστική – Ρωμαϊκή περίοδο είχε στο σπίτι του σε περιοχή των Σερρών ένας 63χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

  Σύμφωνα με το voria.gr ο 63χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή των Σερρών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε να κατέχει αρχαία νομίσματα και αντικείμενα.

  Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 185 νομίσματα, 3 δαχτυλίδια, 2 αιχμές βέλους και 4 μεταλλικά αντικείμενα (βαρίδιο κ.α.).

  Τα αρχαία αντικείμενα σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, χρονολογούνται στην Ελληνιστική – Ρωμαϊκή περίοδο και θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

  Επιπλέον, από την οικία του 63χρονου κατασχέθηκαν 2 πιστόλια κρότου και ένας ανιχνευτής μετάλλων.

  Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί όπλων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk