• Αναζήτηση
 • Φωτίου: Στόχος τα 500.000 σχολικά γεύματα το 2019

  Στόχο τα 500.000 σχολικά γεύματα το 2019-2020 θέτει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με δηλώσεις της στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων με νοητική υστέρηση στον Ταύρο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στόχο τα 500.000 σχολικά γεύματα το 2019-2020 θέτει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με δηλώσεις της στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων με νοητική υστέρηση στον Ταύρο.

  «Σήμερα, έχουμε φτάσει τα 130.000 σχολικά γεύματα σε όλη την Ελλάδα. Και την επόμενη χρονιά, το 2019-2020, θα φτάσουμε τα 500.000 σχολικά γεύματα. Και ελπίζω ότι πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση θα μαγειρεύουν εξαιρετικά γεύματα για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων» ανέφερε χαρακρηριστικά.

  «Το πρόβλημά μας ως Πολιτεία είναι πως θα καταφέρουμε να εντάξουμε όλα τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία και την εργασία. Αυτή είναι και η αγωνία των γονιών. Τι θα γίνουν τα παιδιά τους, όταν οι ίδιοι μεγαλώσουν» είπε η κα Φωτίου και πρόσθεσε: «Σε αυτό το κεντρικό ερώτημα»- είπε -«έχουμε δύο προτάσεις. Η μία είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δηλαδή ανά τρία, ανά τέσσερα, τα παιδιά να μπορούν να ζουν με μία μικρή βοήθεια και η άλλη είναι η εργασία».

  «Όταν ξεκινήσαμε τα σχολικά γεύματα στο Πέραμα, στο τέλος του 2015, ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης) μαγείρευαν για 4.000 παιδιά του Δημοτικού και τους δασκάλους τους. Το 30% των εργαζομένων στις ΚΟΙΣΠΕ είναι παιδιά με νοητική υστέρηση, πρώην φυλακισμένοι, πρώην τοξικοεξαρτημένοι, κλπ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που παίρνουν. Είναι ότι νιώθουν ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι, στην αρχή του προγράμματος, έρχονταν κάθε πρωί στο γραφείο μου δύο παιδιά από ΚΟΙΣΠΕ, για να δοκιμάσω το φαγητό, που είχαν μαγειρέψει. Σταματούσα, λοιπόν ό,τι έκανα, για να δοκιμάσω. Και σας εγγυώμαι ότι ήταν το καλύτερο φαγητό που έχω φάει. Γιατί οι ΚΟΙΣΠΕ κάνουν εξαιρετικό φαγητό» σχολίασε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα πιο ενθαρρυντικό για την ίδια, προκειμένου να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα, από αυτά τα δύο παιδιά.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk