• Αναζήτηση
 • Ο δήμος Χίου ζητά να μην γίνει στη ΒΙΑΛ το Κέντρο Προσφύγων

  Αποφασισμένες να μην επιτρέψουν τη κατασκευή Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στο χώρο της ΒΙΑΛ είναι οι αρχές της Χίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Να μην επιτρέψουν την κατασκευή του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στο χώρο της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός είναι αποφασισμένες οι αρχές της Χίου.

  Όπως αποφάσισε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του δήμου, θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζεται η διαδικασία χορήγησης άδειας χωροθέτησης και κατασκευής του Κέντρου.

  Σκοπός της απόφασης η δημιουργία προσκομμάτων νομιμότητας στη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου, όπου και λειτουργεί ο καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων.

  Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν δημιουργηθεί σοβαρά επεισόδια στην περιοχή, όταν ομάδες αραβόφωνων συνεπλάκησαν μεταξύ τους με ρίψεις πετρών καθώς και με αντικείμενα.

  Προκειμένου να καθησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής, είχε μεταβεί στο νησί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Mουζάλας, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει πως η εγκατάσταση των οικίσκων θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ είχε υποσχεθεί την ικανοποίηση όλων των υποβληθέντων αιτημάτων αποζημιώσεων από τους κατοίκους του χωριού.

  Κοινωνία