Μπουτάρης: Όντας σταρ ανέβασα τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης μεταξύ του Γ.Μπουτάρη και του Στ.Καλαφάτη, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου μέσα από οίκο ανοχής. O Μπουτάρης υποστήριξε ότι δουλειά του δημάρχου είναι να ασχολείται με όλα τα ζητήματα και τον κατηγόρησε για σεμνοτυφία και στροθοκαμηλισμο. Η αντιπολίτευση του αντέτεινε ότι εξευτιλίζει την ιδιότητα του δημάρχου και λειτουργεί ως σταρ. «Όντας σταρ ανέβασα το Δήμο» ήταν μία απο τις ατάκες Μπουτάρη.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου μέσα από σε οίκο ανοχής.

O Μπουτάρης υποστήριξε ότι δουλειά του δημάρχου είναι να ασχολείται με όλα τα ζητήματα και τον κατηγόρησε για σεμνοτυφία και στρουθοκαμηλισμο. Η αντιπολίτευση του αντέτεινε ότι εξευτιλίζει την ιδιότητα του δημάρχου και λειτουργεί ως σταρ. «Όντας σταρ ανέβασα το Δήμο» ήταν μία απο τις χαρακτηριστικές απαντήσεις Μπουτάρη.

Μπουτάρης: κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας

«Ο δήμος εγκρίνει τις άδειες των οίκων ανοχής. Ποια είναι η δουλειά του δημάρχου; Να φροντίζει να έχουν οι πολίτες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, όποια δουλειά κι αν κάνουν. Ηρθαν οι κυρίες στο δημαρχείο και ζητήσαμε να πάνε σε έναν χώρο που δεν έχει οικογένειες», είπε ο κ. Μπουτάρης με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε μέσα από οίκο ανοχής.

«Εάν δεν ντρέπεστε, γιατί είστε σεμνότυφοι, να πάτε να δείτε τι τάξη και τι ευπρέπεια επικρατεί στις οδούς Γεωργίου Ανδρέου και Νικηφόρου Ουρανού. Εάν θέλετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας μην πάτε», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Καλαφάτης: Λειτουργείς ως σελέμπριτι και σταρ

Ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συνέντευξη, την οποία χαρακτήρισε «πιπεράτη», είπε:

«Δεν θα σχολιάσω τις προσωπικές σου επιδόσεις, αλλά τις δημαρχιακές σου επιδόσεις. Οι δημαρχιακές σου επιδόσεις είναι άστα να πάνε. Τις συνεντεύξεις δεν τις δίνεις ως Γιάννης Μπουτάρης, αλλά με την ιδιότητα του δημάρχου».

Ο επικεφαλής της παράταξης των «Εντάξει» άσκησε σκληρή κριτική προς τον Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας πως «δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει με σένα. Λειτουργείς ως σελέμπριτι και σταρ. Η Θεσσαλονίκη, όμως, έχει ανάγκη από δήμαρχο. Τι να πει κανείς όταν από τη μία έχουμε Ζουράρι και από την άλλη Μπουτάρη. Αλίμονο στην πόλη».

Όντας σταρ, από πριν αναλάβω, ανέβασα τον Δήμο

«Σταρ ήμουν, δεν έγινα τώρα. Στα κρασιά είμαι σταρ. Στα περιβαλλοντικά είμαι σταρ. Εάν ζηλεύεις που με γράφουν οι New York Times και εσένα δεν σε γράφει ούτε η ‘Φωνή του Λαγκαδά’ δεν μ’ αφορά. Δεν έγινα από τον Δήμο σταρ, αλλά όντας σταρ ανέβασα τον δήμο» ήταν η απάντηση του κ. Μπουτάρη στη δευτερολογία του.

Ο δήμαρχος απάντησε και στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος υποστήριξε πως με αυτή την συνέντευξη «εξευτελίζεται η ιδιότητα του δημάρχου».

«Οσον αφορά τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ που είπε ότι η συνέντευξη μου υποβιβάζει τον ρόλο του δημάρχου, δεν έχει καμία απολύτως εικόνα τι δουλειά κάνει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος δεν είναι πρωθυπουργός. Φροντίζει για την καθημερινότητα της πόλης και να συμπαρίσταται σε όλους τους δημότες, ιδιαίτερα τους πιο κατατρεγμένους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk