• Αναζήτηση
 • Ενίσχυεται ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

  Στην ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων, με σκοπό την πλήρη ανανέωσή του, προχωρά η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων, με σκοπό την πλήρη ανανέωσή του, προχωρά η διοίκηση του ΕΚΑΒ, η οποία ανακοίνωσε τις εξελίξεις στο θέμα της προμήθειά τους.

  Σύμφωνα με την διοίκηση, το ΕΚΑΒ αναμένεται να αποκτήσει συνολικά 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα και σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016, «η ανανέωση του στόλου ξεπερνά το 50% μέσα σε τρία χρόνια».

  Συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των ασθενοφόρων της δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος (ΙΣΝ), στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Η πρώτη κατανομή περιλαμβάνει 18, από τις 22 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ).

  Παράλληλα, εκτός του σύγχρονου ιατροτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτουν, στην δωρεά συμπεριλαμβάνονται έξι θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών επί τροχήλατου φορείου, με πλήρη, υπερσύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και με πιστοποίηση της ασφαλούς διακομιδής των νεογνών, οι οποίες μπορούν να μετατρέπουν μια ΚΙΜ ενηλίκων σε ΚΙΜ νεογνών. Θα παραδοθούν προς χρήση, εκτός από την κεντρική υπηρεσία και σε πέντε άλλα παραρτήματα του ΕΚΑΒ.

  Επίσης, στη δωρεά προβλέπεται και η συντήρηση των οχημάτων αυτών για οκτώ έτη, με έξοδα του ΙΣΝ.

  Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες εγκατάστασης του συστήματος τηλεματικής στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου μέχρι τώρα λειτουργεί χειρόγραφα η καταγραφή των περιστατικών και η εγκατάσταση 200 σύγχρονων πομποδεκτών ψηφιακής τεχνολογίας στα ασθενοφόρα, τόσο της κεντρικής υπηρεσίας, όσο και σε άλλα παραρτήματα στην επικράτεια.

  «Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύ σπουδαία δωρεά, την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ, η οποία περιλαμβάνει, συνολικά, την προμήθεια 143 ασθενοφόρων οχημάτων με έξι σύγχρονες θερμοκοιτίδες, την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ και τον εξοπλισμό ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας των ασθενοφόρων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

  Κοινωνία