• Αναζήτηση
 • Σε αποθήκη του στρατού τα εκρηκτικά του πλοίου «Andromeda»

  Σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς θα μεταφερθούν τα εκρηκτικά που κατασχέθηκαν στο πλοίο «Andromeda», τα οποία σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην άμεση απομάκρυνση των 410 τόνων εκρηκτικών που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου «Andromeda» στα ανοιχτά της Κρήτης, θα προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

  Τα εκρηκτικά, που φέρεται να είχαν τελικό προορισμό τη Λιβύη, θα αποθηκευτούν σε ειδικό χώρο του Στρατού Ξηράς, πιθανότατα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

  Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι απολογίες των οκτώ μελών του πληρώματος του πλοίου (δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός). Οι οκτώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

  Σημειώνεται, ότι υπάρχει κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.

  Το πλοίο που έχει κατασχεθεί, διαπιστώθηκε, από την επιθεώρηση, ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοΐα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk