• Αναζήτηση
 • Ανάπλαση Φαληρικού Ορμου και καταστροφή της πόλης του Μοσχάτου

  Ανάπλαση Φαληρικού Ορμου και καταστροφή της πόλης του Μοσχάτου | tovima.gr

  Κύριε Διευθυντά.

  Επειδή το κοινό καθημερινά κατακλύζεται και αποπροσανατολίζεται απά τα ΜΜΕ σχετικά με την
  »ονειρική» Ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου και την προβαλλόμενη αντιπλημμυρική θωράκιση, έχω απόλυτη υποχρέωση
  ως μόνιμος κάτοικος της παραλίας Μοσχάτου και ως Μηχανικός να θέσω ορισμένα σημεία στην πραγματική τους βάση:

  Α: Το πρώτο εκτελούμενο έργο δηλαδή η κατασκευή νέας οδού πρός την πλευρά της θάλασσας (προς αντικατάσταση
  της τωρινής υπερυψωμένης οδού) είναι κατ» αρχήν ορθή . Αλλά η εξωπραγματική σχεδίαση της με κέλυφος (δηλαδή σε μορφή συνεχούς ΥΠΕΡΓΕΙΟΥ τούνελ !!) μήκους 300 μέτρων στο Μοσχάτο και 300 μέτρων στις Τζιτζιφιές συνιστά απόλυτο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ και συνάμα βαρύτατο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Η νέα παραλιακή μπορεί κάλλιστα να κατασκευασθεί και χωρίς κέλυφος – δηλαδή χωρίς τις βλαπτικές οικολογικές και οικονομικές επιπτώσεις του κελύφους. Η σχεδίαση με κέλυφος ειναι προιόν ξενόφερτης φαραωνικής και παρανοικής αισθητικής του ATELIER R.P. (και των εντόπιων εξαπτέρυγων του), αφού υψώνει προς την πλευρά της θάλασσας τείχος ύψους 8 εως 9 μέτρων απο το επιπέδο των πεζών του Μοσχάτου (δηλαδή 4 εως 5 μέτρα υψηλώτερα απο την τωρινή υπερυψωμενή οδό), ωσάν να κατοικούν εκει πολίτες Γ» κατηγορίας. Οι κάτοικοι αυτοί οδηγούνται έτσι στην στέρηση του βασικού αέρα της θάλασσας και της οπτικής επαφής με αυτήν και τελικά στην απαξίωση της ποιότητας ζωής τους και της περιουσίας τους. Αυτό δε γίνεται παρά την αντίθετη απόφαση/γνωμοδότηση του Δήμου Μοσχάτου ( απόφαση Νο 69, συνεδρίαση 10/3/2014 και πρόσφατη επικαιροποίηση της ), άσχετα εαν έως τώρα η ηγεσία του Δήμου έχει περιέργως αδιαφορήσει γιά το ζωτικό αυτό θέμα τού Δήμου.

  Η τωρινή υπερυψωμένη παραλιακή Μοσχάτου και Τζιτζιφιών κατασκευάστηκε επι Χούντας και υπήρξε ορθώς επι δεκαετίες επώνυμος στόχος των παρατάξεων του ευρύτερου πολιτικού φάσματος -ως ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ . Οι παρατάξεις αυτές όμως τώρα προκλητικά σιωπούν στήν κατασκευή νέου υψηλώτερου ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ. Ετσι τελικά αντί να αποκατασταθεί έστω και μερικώς η προ Χούντας κατάσταση , τώρα με την πολυδιαφημιζόμενη ΑΝΑΠΛΑΣΗ η κατάσταση στην πράξη επιδεινώνεται σημαντικά και το Μοσχάτο (και οι Τζιτζιφιές) οδεύει προς πόλη γούβα. !!!!

  Β: Τα περιλαμβανόμενα αντιπλημμυρικά έργα έχουν κυρίως αισθητικό χαρακτήρα διαμόρφωσης αναγλύφου εδάφους,
  πάντοτε με την παρανοική αισθητική σχεδίαση του έργου και δεν αντιμετωπίζουν δραστικά τους πιθανώτερους
  λόγους πλημμύρας απο την στένωση του Κηφισού (κυρίως) και αντιστοίχως του Ιλισσού στις εκβολές τους.

  Με εκτίμηση

  Ο κ. Ε. Μπαγάνης είναι Διπλ.Μηχ., κάτοικος παραλίας Μοσχάτου

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk