• Αναζήτηση
 • Πιτσιόρλας: Αγγίζουμε δύσκολα θέματα όπως η ΔΕΗ

  Ως κριτήριο επιτυχίας παρουσίασε την υπόθεση της ΔΕΗ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ως κριτήριο επιτυχίας παρουσίασε την υπόθεση της ΔΕΗ ο υφυπουργός
  Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του
  Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.

  Αγγίζουμε, είπε, «πολύ δύσκολα θέματα με βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις. Παράδειγμα η ΔΕΗ που είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα. Αγγίζοντάς το προκαλούμε ισχυρές αντιδράσεις και αντιστάσεις». Η επιτυχής επίλυση, σύμφωνα με τον κ.Πιτσιόρλα, θα είναι δοκιμασία και κριτήριο για το αν μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.

  Πρόσθεσε ότι θα είναι λάθος να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που «ξεμπερδέψαμε» καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων και «επιτομή του προβλήματος» τα κόκκινα δάνεια , η λύση του οποίου απαιτεί τόλμη και έχει κόστος το οποίο η κυβέρνηση αναλαμβάνει και θα πρέπει να στηριχθεί από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ακόμη, ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

  Αθανασίου: Το πρότζεκτ του Ελληνικού θα διπλασιάσει τον τουρισμό της Αθήνας

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε ότι το πρότζεκτ του Ελληνικού προβλέπεται να διπλασιάσει σχεδόν τον τουρισμό της Αθήνας ενώ αναφερόμενος στον προβληματισμό για τις επιπτώσεις έθεσε το ερώτημα αν προστατεύεται καλύτερα το περιβάλλον με τη σημερινή κατάσταση ή με τη δημιουργία του μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου της Ευρώπης.

  Το ύψος των κτιρίων, πρόσθεσε, διασφαλίζει την ύπαρξη ελεύθερων χώρων ενώ για την αρχαιολογία ανέφερε ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση ανάλογη με αυτή που εφαρμόστηκε στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

  Ο κ. Γ. Λινάτσας, στέλεχος της Axia Ventures Group τόνισε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάπτυξη 3-4% για μια δεκαετία, κάτι που δεν συμβαδίζει όμως με τους στόχους για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν θέσει οι δανειστείς.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Ιντραλότ, Α. Κεραστάρης υποστήριξε ότι καθαρή έξοδος (σ.σ. από το πρόγραμμα στήριξης) σημαίνει επιτόκια δανεισμού 5,7% ενώ για τις επενδύσεις είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις υπηρεσίες που θέτουν εμπόδια με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, που είναι το Ελληνικό, να παραμένει μακέτα.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk