• Αναζήτηση
 • Κοστέλο: Κόψτε το γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων

  Συστάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

  ΤοΒΗΜΑ Team

  O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο, στην κεντρική του ομιλία παρουσιάστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η Ελλαδα για πρώτη φορά έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της εγκαίρως, έχει μπει σε θετική τροχιά και αυτό μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

  Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη υλοποίησης των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο που είναι οι συζητήσεις για το χρέος οι οποίες θα διασφαλίζουν την πλήρη βιωσιμότητα και μετά τη λήξη του προγράμματος στα μέσα του 2018. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η τρίτη αξιολόγηση συνδέεται συνολικά με 110 απαιτούμενα από τα οποία έχουν υλοποιηθεί περίπου το ένα τρίτο.

  «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα γιατί οι εταίροι έχουν δεσμευτεί να λάβουν μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους μόνο εφόσον ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις για το ποιες θα είναι οι βέλτιστες διευθετήσεις. Όλα θα συζητηθούν το επόμενο έτος. Είναι πολύ σημαντικό όταν κλείσει η αξιολόγηση να έχουμε τρεις – τέσσερις μήνες περιθώριο για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στο μέλλον» τόνισε, ενώ υποστήριξε ότι όροι όπως «καθαρή έξοδος» δεν είναι οι πλέον πρόσφοροι.

  Σημείωσε δε ότι η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση συνδέεται με 82 βασικά παραδοτέα. Αναφορικά με το ύψος του πλεονάσματος για το’ 17 τόνισε ότι έχει συμφωνηθεί όπως επίσης και τα κονδύλια του προϋπολογισμού του ‘18.
  Στην συνέχεια, χαιρέτισε τις προσπάθειες του ΟΔΔΗΧ οι οποίες είναι πολύ σημαντικές προς τη κατεύθυνση της ρευστότητας ενώ παράλληλα επεσήμανε τις σημαντικές συμφωνίες για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα, τη ΔΕΗ, το Κτηματολόγιο, την αδειοδότηση επενδύσεων, την άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις

  Οικονομία