• Αναζήτηση
 • Στη φυλακή οι εννέα κούρδοι συλληφθέντες

  Στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. 

  Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό τους, ήταν μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων οι οποίοι κρατούσαν πανό. 

  Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, «η εχέμυθη επικοινωνία» με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική . 

  Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στη δικαστική λειτουργό φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υπογραμμίζοντας ότι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία». 

  Οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς όπως αναφέρουν αποδίδει στους κατηγορούμενους  ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε. 

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk