• Αναζήτηση
 • Διαμεσολάβηση: Να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό εξωδικαστικό στάδιο

  Επιστολή στην κυβέρνηση για την εισαγωγή υποχρεωτικού προσταδίου διαμεσολάβησης στην – εξωδικαστική διαδικασία -ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και φυσικών προσώπων, απέστειλε ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

  Επιστολή στην κυβέρνηση για την εισαγωγή υποχρεωτικού προσταδίου διαμεσολάβησης στην – εξωδικαστική διαδικασία -ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών και φυσικών προσώπων, απέστειλε ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. (Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών) και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

  Στην επιστολή τους, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, Εργασίας κυρία Εφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και στον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, παρουσιάζεται η θέση του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. υπέρ της δημιουργίας -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- υποχρεωτικού εξωδικαστικού προσταδίου, πριν από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που θα επιτρέπει στον οφειλέτη και τους πιστωτές του, με τη βοήθεια ενός τρίτου, αμερόληπτου προσώπου, του διαμεσολαβητή, να διεξάγουν μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στοχεύοντας στην επίτευξη βιώσιμης και ρεαλιστικής συμφωνίας ρύθμισης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, η υιοθέτηση μίας τέτοιας λύσης, με την αναμόρφωση του ν. 3869/2010, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλά ωφέλιμα αποτελέσματα τόσο για την Οικονομία όσο και τη Δικαιοσύνη, με την ταχεία διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, την οριστική ρύθμιση οφειλών και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk