• Αναζήτηση
 • ΕΛΒΟ: Την Τρίτη το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εργαζομένων

  Αύριο αναμένεται να πληροφορηθούν για τον χρόνο και το ποσό πληρωμής τους, οι 336 εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, που παραμενουν απλήρωτοι επί τρεις συνεχείς μήνες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Θεόδωρο Αλιόγκα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε για τους ενημερώσει σχετικά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αύριο αναμένεται να πληροφορηθούν για τον χρόνο και το ποσό πληρωμής τους, οι 336 εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, που παραμενουν απλήρωτοι επί τρεις συνεχείς μήνες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Θεόδωρο Αλιόγκα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε για τους ενημερώσει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

  «Ο υπουργός μάς είπε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του για να ενημερωθούμε πότε θα πληρωθούμε και πόσα θα πάρουμε. Μη φανταστείτε ότι είναι και κανένα τρομακτικό ποσό. Οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ κυμαίνονται από 780 ευρώ έως και 1.050 ευρώ» τόνισε ο κ. Αλιόγκας.

  Εξελίξεις στον ΟΑΣΘ για την συλλογική σύμβαση εργασίας

  Εξάλλου, σε γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης θα «κλειδώσει» η θέση των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, Δημήτρης Τσερμενίδης, διευκρινίζοντας ότι στο αίτημά τους για το συγκεκριμένο θέμα οι εργαζόμενοι δεν απέχουν και πολύ από τη θέση της διοίκησης του Οργανισμού. Ο κ. Τσερμενίδης είπε ακόμη ότι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει και η σχετική συνεδρίαση με τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

  Προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ

  Χθες, Κυριακή, εργαζόμενοι, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, με την «υπογραφή» της ΔΑΣ ΕΛΒΟ, ανήρτησαν γιγαντοπανό με σύνθημα «STOP στην ειδική εκκαθάριση – ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων – ΕΛΒΟ στην υπηρεσία του λαού και όχι των βιομηχάνων και των φονιάδων του ΝΑΤΟ», στην πρόσοψη του κτιρίου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, όπου στεγάζεται το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, απαιτώντας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

  Στο πανό, οι εργαζόμενοι στους δύο φορείς καλούνταν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της ΕΛΒΟ. Χρηματοδότηση για την κατασκεύη νέων λεωφορείων, την επισκεύη και ένταξη στην κυκλοφορία των παροπλισμένων λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την ΕΛΒΟ, για φθηνή και ποιοτική αστική συγκοινωνία, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
  • Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και η ειδική εκκαθάριση της ΕΛΒΟ.
  • ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, αποκλειστικά δημόσιοι φορείς με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Άμεση ανάθεση προγραμμάτων στην ΕΛΒΟ για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.
  • Καμία εμπλοκή της ΕΛΒΟ σε ευρωατλαντικά προγράμματα, που μπορεί να εμπλέξουν την χώρα και τον λαό, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.
  • Οχι στις μειώσεις μισθών στον ΟΑΣΘ. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζόμενων.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk