• Αναζήτηση
 • Ονειρούπολη Δράμας: Παραμυθένιο σκηνικό για μικρά και μεγάλα παιδιά

  Τουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και κυρίως ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων στην Ονειρούπολη Δράμας.

  Τουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και κυρίως ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων στην Ονειρούπολη Δράμας.
  Για 14η συνεχή χρονιά ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες είναι πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
  «Η ατμόσφαιρα της αγαπημένης γιορτής του χρόνου συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, ξεπροβάλει στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο, σκορπίζεται από τις καμινάδες των μικρών ξύλινων σπιτιών, φτάνοντας ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί» περιγράφουν οι διοργανωτές.
  Η Ονειρούπολη Δράμας ξεκίνησε το 2004 και μέχρι σήμερα φιλοξενεί στο πιο παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάνοντας τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.
  Όπως σχολιάζουν οι διοργανωτές: «Στο πλαίσιο αυτό η Ονειρούπολη Δράμας 2017-2018 αναπτύσσει τη φιλοσοφία της, εξελίσσεται, αναμορφώνεται και δημιουργεί μια νέα πολιτιστική εμπειρία κερδίζοντας ήδη, θεαματικά, το ενδιαφέρον της πανελλήνιας ειδησεογραφικής κοινότητας, η οποία επιβεβαιώνει ότι τα Χριστούγεννα είναι η Ονειρούπολη Δράμας».
  Το παραμύθι ξεκινά την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου (19.00) με τον πλέον αγαπητό παραμυθά, κ. Ευγένιο Τριβιζά. Παράλληλα, θα του παραδοθεί το «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης, κάτι που γίνεται φέτος για πρώτη φορά, ανακηρύσσοντας τον πρώτο επίτιμο κάτοικο της Ονειρούπολης.
  Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφτούν: το νέο σπίτι του Άη Βασίλη, το ζαχαροπλαστείο των ξωτικών, τι σχολή Χριστουγεννιάτικης μαγείας, το ταχυδρομικό εργαστήρι με γράμματα και πλαστελίνες, το σπιτάκι του παραμυθιού (αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά), το σπιτάκι της ζωγραφικής προσώπου, το παγωμένο εργαστήρι πειραμάτων, το εργαστήρι του Χαμόγελου και το εργαστήρι της φύσης.
  Επίσης μπορούν να ακολουθήσουν μια «Μαγική Διαδρομή» και να ανακαλύψουν κάθε κρυμμένο μυστικό της Ονειρούπολης κερδίζοντας δώρα, να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον χρόνο και να ζήσουν από κοντά την «Εποχή των Παγετώνων», το νέο θεματικό πάρκο που συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με την  εξερεύνηση σε έναν περιπετειώδη κόσμο. Ταυτόχρονα εφοδιάζει με γνώσεις για σημαντικές, επιστημονικές ανακαλύψεις, που αφορούν την εποχή των παγετώνων. Οι ήχοι των προϊστορικών ζώων, τα χρώματά και οι κινήσεις τους παρασύρουν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
  Η πρόσβαση στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εντελώς δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας της Ονειρούπολης και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα oneiroupoli-dramas.gr
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk