• Αναζήτηση
 • Συμβολαιογράφοι: Πρέπει να γίνει διαχωρισμός των πλειστηριασμών

  Δεν μπορεί να γίνεται σαλαμοποίηση όλων των ειδών των πλειστηριασμών καθώς αυτό οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα, δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Λένα Κοντογεώργη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δεν μπορεί να γίνεται σαλαμοποίηση όλων των ειδών των πλειστηριασμών καθώς αυτό οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα, δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Λένα Κοντογεώργη.

  Η κ. Κοντογεώργη ανέφερε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των πλειστηριασμών που διεξάγονται. ‘Αλλης μορφής είναι οι πλειστηριασμοί που διεξάγονται μετά από ιδιωτικές διαφορές και άλλοι αυτοί που διεξάγονται με επισπεύδοντες τις Τράπεζες και το Δημόσιο.

  Επίσης, τόνισε ότι δεν πρέπει να συγχέονται ή να προκαλούν εντυπώσεις τα ποσά που αναφέρονται στους πλειστηριασμούς. Γι΄ αυτό πρέπει να ελέγχεται κάθε πλειστηριασμός κατά περίπτωση.

  Οι πλειστηριασμοί από ιδιωτικές διαφορές μπορεί να αφορούν χαμηλά ποσά ανέφερε η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό ακίνητο από μια ενδοοικογενειακή διαφορά, όπως είναι επειδή ο σύζυγος δεν δίνει στην εν διαστάσει σύζυγό του το ποσό της διατροφής που έχει επιδικαστεί το οποίο κατά κανόνα είναι χαμηλό.

  Ακόμη, ανέφερε η κυρία Κοντογεώργη ότι για τα ιδιωτικά χρέη δεν μπορεί να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, ενώ για τους πλειστηριασμούς ακινήτων με επισπεύδοντες τις Τράπεζες υπάρχει ο νόμος Κατσέλη, αλλά απαιτείται και πολιτική βούληση.

  Αναφερόμενη στους χθεσινούς πλειστηριασμούς η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου είπε ότι χθες διενεργήθηκαν για πρώτη φορά 2 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά ο ένας ήταν άγονος καθώς δεν υπήρξε πλειοδότης. Ο δεύτερος ήταν με επισπεύδουσα Τράπεζα για «κόκκινο» δάνειο 1.350.000 ευρώ και το ακίνητο εκπλειστηριάστηκε στο ποσό των 750.000 ευρώ (στην τιμή εκκίνησης). Το ακίνητο ήταν μεζονέτα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας Αττικής.

  Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς που έγιναν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ανέφερε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα, αλλά γνωρίζει ότι άλλοι πλειστηριασμοί διεξήχθησαν κανονικά, άλλοι ματαιώθηκαν και άλλοι κατακυρώθηκαν.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk