• Αναζήτηση
 • Δυτική Αττική: Την άμεση στήριξη των πληγέντων ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης

  Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως δεν πρέπει να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω από την τραγωδία στη Δυτική Αττική.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Μια τέτοια τραγωδία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν για μικροπολιτική» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συζήτησης που έγινε για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική με τίτλο: «Deadly floods in Attica region and disasterrelief aid».

  Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε ευελιξία από όλους τους αρμόδιους φορείς, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ελλάδα, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες που επλήγησαν από την απίστευτη αυτή καταστροφή.

  «Η κατάσταση είναι τραγική, πολλά σημεία δεν είναι προσβάσιμα και ακόμα και σήμερα η καταγραφή των ζημιών γίνεται με δυσκολία. Οι ευθύνες είναι πολλές και διαχρονικές. Μια τέτοια τραγωδία, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν για μικροπολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «η απουσία οργανωμένου χωροταξικού σχεδίου οδήγησε στην άναρχη δόμηση, πολλές φορές και πάνω σε ρέματα, ενώ η αδράνεια των κρατικών αρχών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, μετά από τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, επέτειναν περαιτέρω το πρόβλημα».

  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί το συνολικό ΑΕΠ της Περιφέρειας Αττικής να γίνει εμπόδιο στην αξιοποίηση κονδυλίων, ειδικά όταν οι συγκεκριμένες περιοχές είναι από τις πιο αδύναμες οικονομικά».

  Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε απ’ όλους να κοιτάξουν μπροστά και να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για την απορρόφηση κονδυλίων, ώστε να υπάρξει ταχύτατη ανακούφιση των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους αλλά και όσων είδαν την περιουσία τους να χάνεται.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk